Αρχείο συγγραφέα lykkythi


Υποβολή Αίτησης–Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2020

Αναρτήθηκε στο site του Υπουργείου Παιδείας Δελτίο τύπου σχετικό με την Υποβολή Αίτησης–Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2020. Δείτε το:

Σύμφωνα με αυτό λόγω των έκτακτων συνθηκών, φέτος διαφοροποιείται η υποβολή της Αίτησης-Δήλωσης (Α-Δ) και η διαδικασία θα γίνει ηλεκτρονικά, εξ αποστάσεως και με απλά βήματα.

Η Αίτηση – Δήλωση αποστέλλεται με mail από τους υποψηφίους στο Λύκειό τους και καταχωρίζεται ηλεκτρονικά στα Λύκεια.

Το email του σχολείου μας είναι: mail@lyk-kythir.att.sch.gr

Για τις  λεπτομέρειες της διαδικασίας παρακαλούμε διαβάστε το : Δελτίο τύπου Υπουργείου Παιδείας

Η προθεσμία για φέτος ορίζεται από την Δευτέρα 30 Μαρτίου ως και την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία πρέπει να τηρηθεί από όλους τους υποψηφίους.

Τα αρχεία Αίτησης-Δήλωσης και οδηγιών τα δίνουμε και εδώ:

ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΤΗΜΑ


Πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης Γ΄τάξης

Δίνουμε εδώ το πρόγραμμα εξ αποστάσεως διδασκαλίας της Γ΄ τάξης του σχολείου μας. Για να μπείτε στην ψηφιακή τάξη θα πρέπει να έχετε την ηλεκτρονική της διεύθυνση (σας την γνωστοποιεί η ομάδα υποστήριξης στο email που μας έχετε δώσει ή ο καθηγητής ή η καθηγήτριά σας με τρόπο που έχετε συνεννοηθεί.

Αν υπάρχει πρόβλημα στο να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email που μας έχετε δώσει και θέλετε να το αλλάξετε, στείλτε μας το σωστό email και τα στοιχεία σας στο: mail@lyk-kythir.att.sch.gr

Οδηγίες για την σύνδεσή σας έχουν ήδη δοθεί:  εδώ


Οδηγίες σύνδεσης στην εφαρμογή τηλε-εκπαίδευσης για τους μαθητές μας

Στο συνημμένο φυλλάδιο θα βρείτε οδηγίες σύνδεσης στην εφαρμογή τηλεεκπαίδευσης (Webex Meetings)για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας. Οδηγός μαθητή σύνδεση σε Ψηφιακές τάξεις


Παράταση απαγόρευσης λειτουργίας εκπαιδευτικών δομών έως 10/4/2020

Με ΚΥΑ που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα, αποφασίζεται η παράταση της απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, καθώς και η αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών εσωτερικού και εξωτερικού, έως και τις 10 Απριλίου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.

Παράταση απαγόρευσης λειτουργίας εκπαιδευτικών δομών έως 10/4/2020

 


Προσωπικά Δεδομένα – Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση – Ενημέρωση

Αγαπητοί γονείς ή κηδεμόνες μαθητών και μαθητριών, μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας,

Προχωρώντας στο στήσιμο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θεωρούμε απαραίτητο να ενημερωθείτε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων αποκλειστικά για τον σκοπό της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Γι αυτό παρακαλούμε να ανοίξετε και να διαβάσετε προσεκτικά το συνημμένο έγγραφο:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Ή ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ Ή ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ


Κλειστό το σχολείο για 14 μέρες

Με βάση την σημερινή δήλωση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μετά από εισήγηση της Ειδικής Επιτροπής Λοιμωξιολόγων:

Το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό ,

μαζί με όλα τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας

για τις επόμενες 14 μέρες

με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού Covid-19

Δείτε την Δήλωση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια


Νέα διάκριση για την Κινηματογραφική μας ομάδα

.Η ταινία μας «Σε χρειάζομαι»  πήρε το 1ο βραβείο στην κατηγορία ταινιών μυθοπλασίας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema… διάβασες;;» ο οποίος έγινε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, με τη στήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννηςκαι σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω».

Για ακόμη μια φορά μπράβο στα παιδιά μας!


Επίδοση ελέγχων προόδου Α΄τετραμήνου 2020

Την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου από τις 12:00 έως τις 14:00 θα γίνει η επίδοση ελέγχων προόδου των μαθητριών και μαθητών του σχολείου μας για το Α τετράμηνο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.
Παρακαλούνται οι γονείς να έρθουν να τους παραλάβουν και να συζητήσουν αν το επιθυμούν με τις διδάσκουσες και τους διδάσκοντες.
Η Επίδοση ελέγχων του κάθε τμήματος θα γίνεται στην αίθουσα διδασκαλίας του τμήματος.


ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΛΟΙΜΩΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΡΟΝΑΪΟ 2019-nCoV ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ανοίξτε το έγγραφο που ακολουθεί για να ενημερωθείτε σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό 2019-nCoV στις σχολικές μονάδες.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΛΟΙΜΩΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΡΟΝΑΙΟ 2019_nCoV


Βράβευση της ταινίας της Κινηματογραφικής Ομάδας του Λυκείου Κυθήρων

Η ταινία της Κινηματογραφικής Ομάδας του Λυκείου Κυθήρων πήρε το 3ο βραβείο στην Κατηγορία Γ΄(ταινίες νέων 17- 20 ετών) του Ελληνικού Τμήματος Camera Zizanio του κινηματογραφικού φεστιβάλ της Ολυμπίας, στο οποίο είχαν επιλεγεί να διαγωνιστούν οι 106 ταινίες από 94 σχολεία από όλη την Ελλάδα και ενός από την Αίγυπτο.

Η Κινηματογραφική ομάδα του σχολείου μας βραβεύεται στο φεστιβάλ για τρίτη φορά. Κανένα άλλο σχολείο δεν το έχει πετύχει αυτό. Συγχαρητήρια στους κινηματογραφιστές μας.


Ενημερωτικό από ΓΕΕΘΑ επί της διαδικασίας κατάθεσης Δελτίου Απογραφής Κλάσης 2023

Σύμφωνα με την ισχύουσα στρατολογική νομοθεσία οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2023 (γεννημένοι το έτος 2002), είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής (ΔΑ) κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους 2020 (από 02 Ιανουαρίου 2020 έως και 31 Μαρτίου 2020), προσερχόμενοι σε οποιαδήποτε Στρατολογική Υπηρεσία ή Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), για τους διαμένοντες στην Ελλάδα ή Ελληνική Προξενική Αρχή για τους διαμένοντες στο εξωτερικό.

Παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να ανοίξουν το συνημμένο έγγραφο που ακολουθεί για να ενημερωθούν σχετικά:

ΕΝΤΥΠΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΚΛΑΣΗΣ 2023