Δραστηριότητες-Προγράμματα- Εκδηλωσεις


Rapid test στο διδακτικό προσωπικό

Σήμερα Κυριακή 31 Ιανουαρίου υποβλήθηκαν σε διαγνωστικό rapid test για τον COVID-19 οι διδάσκοντες του σχολείου μας.
Ευχαριστούμε θερμά το κλιμάκιο του Γενικού Νοσοκομείου Κυθήρων που πρόθυμα ήρθε στο σχολείο για την διεξαγωγή του τεστ.
Τα αποτελέσματα των τεστ ήταν όλα αρνητικά!

Εορτή της Πολιούχου Κυθήρων

Σήμερα, 24 Σεπτεμβρίου 2020, το σχολείο είναι κλειστό λόγω της εορτής της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης, Πολιούχου των Κυθήρων, έδρας του σχολείου μας.
Χρόνια πολλά σε όλους και όλες

Ενημέρωση για το 25ο Θερινό Σχολείο του Αστεροσκοπείου Αθηνών ? Αύγουστος 2020

Το φετινό 25ο Θερινό Σχολείο του Αστεροσκοπείου Αθηνών θα είναι διαδικτυακό, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και οι ημερομηνίες διεξαγωγής του 24 και 25 Αυγούστου 2020.

Αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή μαθητές ή μαθήτριες  του σχολείου μας, παρακαλούμε να μας το δηλώσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα, στο mail@lyk-kythir.att.sch.gr ή το levendis.edu@gmail.com λαμβάνοντας υπόψιν τα εξής:

Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να αποστείλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά μέσω των σχολείων τους μέχρι τις 12 Ιουνίου 2020 στην οργανωτική επιτροπή (προς Γραμματέα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κυρία Ο. Κουμεντάκου,, email: ourania@noa.gr , τηλ. επικοινωνίας: 210-34.90.122).

Στην αίτηση πρέπει να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του/της ενδιαφερόμενου/νης μαθητή/τριας, η τάξη και το σχολείο στο οποίο φοιτά, η διεύθυνση κατοικίας του/της και τα αντίστοιχα τηλέφωνά του/της και email.

Επίσης, θα πρέπει να αναφέρεται η επίδοση του/της ενδιαφερόμενου/νης μαθητή/τριας στα Μαθηματικά, τη Φυσική και τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο και email) του/της αρμόδιου/ας καθηγητή/τριας που προτείνει τους/τις μαθητές/τριες.

Επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Θερινού Σχολείου, θα επιλέξει τους/τις μαθητές/τριες και στη συνέχεια θα ενημερώσει τα σχολεία.


Νέα διάκριση για την Κινηματογραφική μας ομάδα

.Η ταινία μας «Σε χρειάζομαι»  πήρε το 1ο βραβείο στην κατηγορία ταινιών μυθοπλασίας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema… διάβασες;;» ο οποίος έγινε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, με τη στήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννηςκαι σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω».

Για ακόμη μια φορά μπράβο στα παιδιά μας!


Βράβευση της ταινίας της Κινηματογραφικής Ομάδας του Λυκείου Κυθήρων

Η ταινία της Κινηματογραφικής Ομάδας του Λυκείου Κυθήρων πήρε το 3ο βραβείο στην Κατηγορία Γ΄(ταινίες νέων 17- 20 ετών) του Ελληνικού Τμήματος Camera Zizanio του κινηματογραφικού φεστιβάλ της Ολυμπίας, στο οποίο είχαν επιλεγεί να διαγωνιστούν οι 106 ταινίες από 94 σχολεία από όλη την Ελλάδα και ενός από την Αίγυπτο.

Η Κινηματογραφική ομάδα του σχολείου μας βραβεύεται στο φεστιβάλ για τρίτη φορά. Κανένα άλλο σχολείο δεν το έχει πετύχει αυτό. Συγχαρητήρια στους κινηματογραφιστές μας.


Επέτειος Πολυτεχνείου

ΗΛΙΑΣ ΓΚΡΗΣ Το ερπετό που ξυπνάει 17 Νοέμβρη 1989
Θητεύσαμε παιδιά στη νύχτα με ένα σταφύλι θυμού ατρύγητο.
Τι αμό­λυντη περηφάνια είχαν τα λόγια μας φωτίζοντας το θαύμα
πού· θαύμα δεν έγινε.
Είναι από τότε που η μνήμη ερπετό ξυπνάει και τρώει απ’ τη θλίψη
και
ύστερα λουφάζει σε τάφο συλημένο, γιατί πάντα θα ανθίζει η
στοργή
για τα ναυάγια που επιστρέφουν παράδοξα όπως σκιές του φονιά
μέσα
στα όνειρα.
Και είναι από τότε που βγάζουν στο σφυρί τα κουρέλια εκείνου του
πάναγνου έρωτα· του πάναγνου έρωτα. Και όσοι τάχθηκαν πρώτοι,
εξαρ­γύρωσαν την κραυγή μας ερήμην.
Από κείνη τη νύχτα, ό,τι και αν πω, φωνάζει σαν αίμα.


6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Σήμερα Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας και εντο?ς του σχολικου? ωραρι?ου, αθλητικές δράσεις στα πλαίσια της υλοποίησης της 6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση ? Αγαπώ την Υγεία μου» και κεντρικό στόχο την ενεργοποίηση των μαθητών και μαθητριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός και εκτός του σχολείου, και για τα τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.


Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2019

Η 5η Ιουνίου έχει θεσπιστεί από τον ΟΗΕ σαν «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος»  και γενικά είναι αφιερωμένη στην ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Η σημερινή ημέρα (2019) είναι αφιερωμένη στην μόλυνση της ατμόσφαιρας με σύνθημα ?Beat Air Pollution?.

Δείτε το σχετικό video clip Mask Challenge:World Environment Day 2019 – Mask Challenge

Καθώς και το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες: World Environment Day 2019 – UN Chief’s message


Ημέρα Σταδιοδρομίας

Παρά τα προβλήματα που δημιούργησε η βροχή, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου, σήμερα 17-05-2019 η εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού για τους μαθητές του Λυκείου Κυθήρων «Ημέρα Σταδιοδρομίας», που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Λυκείου Κύθηρων και το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού & Ανάπτυξης .

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλους όσους ενεπλάκησαν στην χρησιμότατη αυτή εκδήλωση.


Επιμορφωτικές συναντήσεις για τις σχολικές μονάδες Κυθήρων και Αντικυθήρων

Συντονιστές και Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου του 6ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής βρέθηκαν στο σχολείο μας στις 8 και 9 Μαΐου, στα πλαίσια των επιμορφωτικών συναντήσεων για τις σχολικές μονάδες Κυθήρων και Αντικυθήρων.