Δραστηριότητες-Προγράμματα- Εκδηλωσεις


« Μονάχη έγνοια μου η Γλώσσα μας στις αμμουδιές του Ομήρου»

Σήμερα Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018, το Γενικό Λύκειο Κυθήρων με χαρά υποδέχτηκε την κ.Ελένη Χάρου συνταξιούχο εκπαιδευτικό η οποία πραγματοποίησε ομιλία στους μαθητές με θέμα « Η πορεία της Ελληνικής Γλώσσας μέσα στο χρόνο ».Η ομιλία έγινε στα πλαίσια  του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας Ελληνικής Γλώσσας.

« Μονάχη έγνοια μου η Γλώσσα μας στις αμμουδιές του Ομήρου» Ελύτης.


Αποκριάτικες εκδηλώσεις στα Φράτσια

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές,τους χορηγούς και τους συμμετέχοντες των αποκριάτικων εκδηλώσεων στα όμορφα Φράτσια που περιλάμβανε τσιριγώτικο γάμο, παραδοσιακό γαϊτανάκι, μεζέδες και ποτά και ιδιαίτερα στους μαθητές και τις μαθήτριές μας που το στήριξαν και το ζέσταναν με το κέφι και τη ζωντάνια τους.


HIV-AIDS-Ενημέρωση-Πρόληψη

Την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β και Γ τάξης του σχολείου μας ενημερώθηκαν από τον Γιώργο Αράμπαλη και την Ιωάννα Ασημακοπούλου της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Κέντρο Ζωής για πολλά θέματα που αφορούν τον ιό HIV και την ασθένεια του AIDS.
Τους ευχαριστούμε.
Για περισσότερα:
https://www.kentrozois.gr/#
https://www.facebook.com/CentreForLifeKentroZois/

Δείτε περισσότερα


Χριστουγεννιάτικο παζάρι

Χριστουγεννιάτικο παζάρι με γιορτινά και τοπικά εδέσματα και ποτά, χειροποίητα στολίδια και παράσταση καραγκιόζη το βραδάκι της Τετάρτης 20 Δεκέμβρη στο σχολείο.


Χριστουγιεννιάτικο παζάρι

Την Τετάρτη  20 Δεκεμβρίου από τις 6 το απόγευμαστο χώρο του σχολείου το Χριστουγιεννιάτικο παζάρι του Λυκείου Κυθήρων


Οδική ασφάλεια

Σήμερα Τρίτη 19 Δεκεμβρίου ο διοικητής του Α/Τ Κυθήρων Δημήτριος Τιακούδας, μίλησε στις μαθήτριες και μαθητές του σχολείου μας για θέματα οδικής ασφάλειας.


.1ο βραβείο για την Κινηματογραφική Ομάδα Λυκείου Κυθήρων για δεύτερη συνεχή χρονιά!

Σας πληροφορούμε ότι η μικρού μήκους ταινία με τίτλο «Χελιδόνια» της Κινηματογραφικής Ομάδας Λυκείου Κυθήρων πήρε το 1ο βραβείο στην Κατηγορία Γ (ηλικίες 17-20) του Ελληνικού Τμήματος της 17ης Camera Zizanio στα πλαίσια του  20ου  Διεθνούς  Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Ολυμπίας  καθώς επίσης ειδικό βραβείο από το συνήγορο του παιδιού για τα δικαιώματα των παιδιών προσφύγων και υποτροφία των Σχολών Σταυράκου.

Θυμίζουμε ότι στον ίδιο διαγωνισμό η Κινηματογραφική μας Ομάδα πήρε το 1ο βραβείο και την προηγούμενη χρονιά! Θέλουμε να συγχαρούμε θερμά τους κινηματογραφιστές μας  για την σημαντική αυτή πανελλήνια διάκριση και να ευχαριστήσουμε για ακόμη μια φορά τον Γιώργο Διδυμιώτη που στήριξε και στηρίζει με σθένος και επιμονή την κινηματογραφική αγωγή  των  μαθητριών και μαθητών μας.

Κλείνοντας θα πρέπει να επισημάνουμε ότι πέρα από την περηφάνεια και τη χαρά που νοιώσαμε για τα παιδιά μας , το σχολείο δεν  επικεντρώνει το ενδιαφέρον του, ούτε στην βράβευση, ούτε στην παραγωγή ταινιών, αλλά στην κινηματογραφική αγωγή των νέων μας, που θα τους δώσει την δυνατότητα με έναν ακόμη τρόπο να προσεγγίσουν, να εκφράσουν και να επηρεάσουν τον κόσμο τους.

Έχουμε ήδη ξεκινήσει και προχωράμε στο βιωματικό project δημιουργίας νέας ταινίας για το 2018.