Αναδημοσιεύσεις


Ομιλία της θεολόγου μας Μεγαλοκονόμου Ελένης

Η Θεολόγος του σχολείου μας Μεγαλοκονόμου Ελένη, θα μιλήσει το Σάββατο 14 Ὀκτωβρίου 2017 στο Πνευματικό Κέντρο Ποταμού και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 στο Λεοντσίνειο Πνευματικό Κέντρο Κεραμωτού, στις 7 το απόγευμα με θέμα «Ἕνα φῶς ἀσκητικῆς Ἱεραποστολῆς γιά τήν οἰκογένεια καί την κοινωνία» στα πλαίσια  της Σχολής Γονέων και Κηδεμόνων της Ιεράς Μητροπόλεως Κυθήρων και Αντικυθήρων.

http://www.imkythiron.gr/index.php/sholigoneon/proskliseis/4856-sxoli-goneon-tis-14is-kai-15is-oktovriou-2017


Βασικά σημεία μεταρρύθμισης Γενικού Λυκείου και Νέου Σύστηματος Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Ανοίξτε τον σύδεσμο που ακολουθεί για να ενημερωθείτε σχετικά με τα προτεινόμενα βασικά σημεία μεταρρύθμισης Γενικού Λυκείου και Νέου Σύστηματος Εισαγωγής στην  Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

http://www.minedu.gov.gr/news/29776-28-08-2017-metarrythmisi-kai-anavathmisi-tou-genikoy-lykeiou-kai-neo-systima-eisagogis-stin-tritovathmia-ekpaidefsi


Υπηρεσίες παιδοψυχίατρου στο Νοσοκομείο μας

Με χαρά μας μάθαμε ότι  παρέχονται υπηρεσίες Παιδοψυχίατρου στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-Κ.Υ. ΚΥΘΗΡΩΝ ‘ΤΡΙΦΥΛΛΕΙΟ. Συγχαίρουμε όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της υπηρεσίας αυτής και προωθούμε την είδηση προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Ανοίξτε το αρχείο που ακολουθεί για να ενημερωθείτε πληρέστερα.  

παιδοψυχιατρος


Συγχαρητήρια επιστολή

Συγχαρητήρια επιστολή της υπεύθυνης σχολικού συμβούλου για το σχολείο μας κ.Φωτεινής  Ρεΐση και του Διευθυντή Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά Νικολάου Μουμούρη για τη διάκριση της κινηματογραφικής ομάδας του σχολείου μας.

Ανοίξτε τους συνδέσμους που ακολουθούν για να δείτε την σχετική ανάρτηση και το έγγραφο αντίστοιχα:

http://dide-peiraia.att.sch.gr/index.php/menu-distinguishes/school-distinguish2016-17/5651-lyk-kythira-camera-zizanio

http://dide-peiraia.att.sch.gr/images/stories/diakriseis/2016-2017/lyk-kythira/lyk-kythira-camera-zizanio-letter.pdf

 


Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ)

Όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Η προθεσμία ορίζεται από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου ως και την Δευτέρα 29  Φεβρουαρίου για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) είτε με το παλιό-καταργούμενο σύστημα είτε με το νέο σύστημα. Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία (11-29 Φεβρουαρίου) είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Τις επόμενες μέρες θα σταλούν στα Λύκεια οι σχετικές εγκύκλιοι με τα αντίστοιχα υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης. Ο υποψήφιος θα μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση – Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του είτε από το διαδίκτυο, είτε από το Λύκειό του. Στη συνέχεια  θα συμπληρώνει την Αίτηση – Δήλωση σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, θα αναρτηθούν τα κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι που θα περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος, παλιό ή νέο σύστημα).

https://www.minedu.gov.gr/eidiseis/17750-05-02-16-ypovoli-aitisis-dilosis-symmetoxis-stis-panelladikes-eksetaseis-tou-2016-ton-gel-kai-epal


Εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για το Πολυτεχνείο

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για το Πολυτεχνείο:

Ενόψει των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, του αντιδικτατορικού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης, σας γνωρίζουμε τα εξής:
1.Οι σχολικές εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015. Την ημέρα αυτή δεν θα γίνουν μαθήματα σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
2. Μέλη των Συλλόγων Διδασκόντων και εκπρόσωποι των μαθητικών συμβουλίων καλούνται να διοργανώσουν στα σχολεία εκδηλώσεις, ομιλίες, που θα ανταποκρίνονται στη σπουδαιότητα και τη σημασία των γεγονότων, στο πλαίσιο των οποίων παρακαλούνται όπως λάβουν υπόψη και αξιοποιήσουν τις μαρτυρίες Αγωνιστών της περιόδου του Πολυτεχνείου.


Ένταξη των σχολών σε επιστημονικά πεδία και οι συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων

Ανοίξτε το αρχείο που ακολουθεί για να διαβάσετε το δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας με
ΘΕΜΑ:
« Ένταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων στα Επιστημονικά Πεδία και συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων για το σχολικό έτος 2015-2016.»

15_05_28_dt_epist_ped_sint_varit


Το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2015 – 2016

Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε δελτίο τύπου σχετικά με το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2015-2016. Ανοίξτε το πιο κάατω αρχείο για να το δείτε.

15_04_06_dt_sist_eisagi


Το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2015 -2016

Το ΥΠΟΠΑΙΘ εξέδωσε δελτίο τύπου το οποίο αναφέρεται στο νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που θα ισχύσει για το σχολικό έτος 2015 -2016. Ανοίξτε το αρχείο που ακολουθεί για να διαβάσετε το δελτίο τύπου

15_04_06_dt_sist_eisagi


Δείτε τις αλλαγές στο Λύκειο όπως ανακοινώθηκαν σήμερα

http://www.alfavita.gr/arthron/%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CF%8D%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CF%8C%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%AE%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%B1