Εργασίες μαθητών


Δεύτερη Ημέρα Δημιουργικών Εργασιών

Η καθημερινή σχολική ρουτίνα έσπασε σήμερα για δεύτερη φορά , μια και οι μαθήτριες και οι μαθητές των Α και Β τάξεων ολοκλήρωσαν και παρέδωσαν σήμερα τις δημιουργικές τους εργασίες που είχαν σχεδιάσει και ξεκινήσει στις  22 Μαρτίου.

δημερ1δημερ2


Συγχαρητήρια επιστολή

Συγχαρητήρια επιστολή της υπεύθυνης σχολικού συμβούλου για το σχολείο μας κ.Φωτεινής  Ρεΐση και του Διευθυντή Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά Νικολάου Μουμούρη για τη διάκριση της κινηματογραφικής ομάδας του σχολείου μας.

Ανοίξτε τους συνδέσμους που ακολουθούν για να δείτε την σχετική ανάρτηση και το έγγραφο αντίστοιχα:

http://dide-peiraia.att.sch.gr/index.php/menu-distinguishes/school-distinguish2016-17/5651-lyk-kythira-camera-zizanio

http://dide-peiraia.att.sch.gr/images/stories/diakriseis/2016-2017/lyk-kythira/lyk-kythira-camera-zizanio-letter.pdf

 


1ο βραβείο για την ταινία της κινηματογραφικής μας ομάδας

Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια σας πληροφορούμε ότι η ταινία “WORLD MAD” της κινηματογραφικής ομάδας του Γενικού Λυκείου Κυθήρων απέσπασε το 1ο βραβείο στην Κατηγορία Γ (ηλικίες 17-20) του Ελληνικού Τμήματος της 16ης Camera Zizanio καθώς και το βραβείο Σχολής Σταυράκου στο 19ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Ολυμπίας.

Από εδώ επίσης θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι πέραν του βραβείου και εκ των προτέρων νοιώθουμε νικητές  για αυτά που κέρδισαν τα παιδιά που ενεπλάκησαν σε αυτήν την δημιουργία και να ευχαριστήσουμε για ακόμη μια φορά τον Γιώργο Διδυμιώτη που στήριξε και στηρίζει (ήδη προχωρά βιωματικό project δημιουργίας νέας ταινίας) με σθένος και επιμονή την κινηματογραφική αγωγή  των  μαθητριών και μαθητών μας.

1o-vravio

1o-vravio-a

Ανοίξτε το διπλανό αρχείο για να δείτε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ: camerazizanio_2016_catalogue


Εργασία με θέμα το γάμο

Ανοίξτε το παρακάτω αρχείο για να δείτε την εργασία της Μαρίνας Τριφύλλη και Μυρτώς Τρακάδα του Β2 με θέμα το γάμο που έγινε στα πλαίσια του μαθήματος του project με διδάσκουσα καθηγήτρια την κ. Ελένη Μεγαλοκονόμου

γαμος

 


Ανακαλύπτω θετικά και αρνητικά στοιχεία στο περιβάλλον του τόπου μου φωτογραφίζοντας

Ανοίξτε το αρχείο που ακολουθεί για να δείτε την παρουσίαση της περιβαλλοντικής ομάδας με θέμα «Ανακαλύπτω θετικά και αρνητικά στοιχεία στο περιβάλλον του τόπου μου φωτογραφίζοντας»

Ανακαλύπτω θετικά και αρνητικά στοιχεία στο περιβάλλον του


Συνέντευξη στα πλαίσια μαθήματος

Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου

η κυρία Ελπίδα Μαριάτου, κοινωνική λειτουργός,

παραχώρησε συνέντευξη στους μαθητές του Β2

στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας


Πολιτισμός των Μάγια

Ανοίξτε το διπλανό αρχείο για να δείτε την εργασία του μαθητή Σταύρου Μητρολάρη με τίτλο Αρχαία Αίγυπτος που έγινε στα πλαίσια του Πρότζεκτ της Α Λυκείου