Ανακοινώσεις σχολείου


Θερινές διακοπές- Εφημερίες σχολείου

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο

το σχολείο θα είναι κλειστό για τις θερινές διακοπές.

Κατά την περίοδο αυτή, θα ανοίγει τις πρωινές ώρες κάθε Τρίτης.

 


Βαθμολογία Πανελλαδικών- Κωδικοί

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου θα λάβουμε στο σχολείο και μετά από έλεγχο στοιχείων θα αναρτηθεί η βαθμολογία των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων 2018 .
Οι υποψήφιοι μπορούν να μάθουν την βαθμολογία τους την Παρασκευή με τους εξής τρόπους:
1. Στο διαδίκτυο στο σχετικό site με τους κωδικούς τους results.it.minedu.gov.gr
2. Στο σχολείο, όπου θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες ΜΟΝΟ με τους κωδικούς των υποψηφίων ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟΥ.
Επειδή είναι προφανές ότι είναι απαραίτητη η γνώση των κωδικών των υποψηφίων, όποιος ή όποια δεν τους έχει να επικοινωνήσει με το σχολείο για να τους μάθουν.


Προαγωγή μαθητών και μαθητριών Α΄και Β΄τάξης

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών και της ειδικής εξεταστικής περιόδου Ιουνίου 2018, όλες οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α΄και Β΄τάξης του σχολείου που είχαν επαρκή φοίτηση, προάγονται.


Ηλεκτρονική Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) ΓΕΛ

Οι διαδικασίες για την υποβολή του Μ.Δ.
αρχίζουν από την Παρασκευή 22 Ιουνίου και
λήγουν την Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018.
Για πιο αναλυτική ενημέρωση ανοίξτε το έγγραφο που ακολουθεί με την σχετική εγκύκλιο του Υποργείου Παιδείας: egkiklios_mhxanografikou_gel
ή ακολουθείστε τον σύνδεσμο: Εγκύκλιος μηχανογραφικού ΓΕΛ

Αποτελέσματα προαγωγής Α΄και Β΄τάξης

Μετά από την σημερινή συνεδριάση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας, εκδόθηκαν τα αποτελέσματα προαγωγής για τούς μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄και Β΄τάξης.

Τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου από όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώνονται. Μπορούν επίσης να ενημερώνονται και τηλεφωνικά, στην περίπτωση αυτή όμως οφείλουν να τα επιβεβαιώνουν από τον πίνακα ανακοινώσεων με δική τους ευθύνη.

Οι μαθητές που παραπέμπονται έχουν ήδη ειδοποιηθεί από το σχολείο. Για τους μαθητές αυτούς δίνεται παρακάτω και το πρόγραμμα επανεξέτασης της ειδικης περιόδου ιουνίου 2018

Επίσης, μέσα σε τρεις (3) εργάσιμες ημέρες από την έκδοση των αποτελεσμάτων οι κηδεμόνες των μαθητών ή οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικοι, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο σχολείο, με την οποία ζητούν την αναβαθμολόγηση ενός ή περισσότερων γραπτών δοκιμίων. Η αίτηση συνοδεύεται με το προβλεπόμενο παράβολο για κάθε γραπτό δοκίμιο.

 


Εξεταστικά κέντρα των Ειδικών Μαθημάτων

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ενόψει της έναρξης των εξετάσεων των Eιδικών Μαθημάτων, υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των Eιδικών Μαθημάτων για τους υποψηφίους Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), οι οποίοι έχουν δηλώσει εξέταση σε ένα ή περισσότερα Ειδικά Μαθήματα προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή για εισαγωγή το τρέχον έτος σε σχολή ή τμήμα για το οποίο απαιτείται εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα, θα διενεργηθούν από 22 Ιουνίου μέχρι και 30 Ιουνίου, στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων που έχει ανακοινωθεί.

Ανοίξτε τον σύνδεσμο που ακολουθεί για να πληροφορηθείτε σχετικά:

ειδικά μαθήματα


Έτοιμα τα απολυτήρια

Σας κάνουμε γνωστό ότι τα απολυτήρια είναι έτοιμα. Οι απόφοιτοι μπορούν να τα παραλαμβάνουν από το σχολείο τα πρωϊνά των εργάσιμων ημερών, αφού υπογράψουν το σχετικό πρακτικό.


Την Τρίτη 12-6-18 τα λεωφορεία μια ώρα αργότερα

Ανακοίνωση:
Την Τρίτη 12 Ιουνίου
τα λεωφορεία που μεταφέρουν τους μαθητές και τις μαθήτριες στο σχολείο μας θα ξεκινήσουν από τις αφετηρίες τους

1 (μία) ώρα αργότερα!!

Παρακαλούμε να το γνωστοποιήσετε σε όσους μπορείτε


Πράξη απόλυσης

Με την Πράξη 29/6-5-2018, απολύονται οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Τάξης .

Ας έχουν καλή τύχη τα παιδιά μας κι ας ξέρουν ότι και που φεύγουν εμείς θα τα θεωρούμε ακόμη δικά μας, θα τα αγαπάμε και θα τα νοιαζόμαστε.

Οι τίτλοι (τα απολυτήρια) πάντως , δεν θα εκτυπωθούν μέχρις ότου εκδοθεί νεότερη οδηγία που αναμένουμε να σταλεί από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. ,ενόψει της έκδοσης Υπουργικής Απόφασης που αφορά στους τίτλους Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης (Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων, Επαγγελματικών Λυκείων, Ε.Ε.Ε.ΕΚ., Ειδικών Επαγγελματικών  Γυμνασίων, Ειδικών Επαγγελματικών Λυκείων, Γυμνασίων Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων, Λυκείων Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων), οπότε και θα σας ενημερώσουμε.


Μηχανογραφικά Δελτία Υποψηφίων 2018

Δημοσιοποιήθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας τα Μηχανογραφικά Δελτία για υποψήφιους Πανελλαδικών Εξετάσεων Λυκείου 2018.

Οι νέοι υποψήφιοι συμπληρώνουν Μηχανογραφικό Δελτίο με 4 Επιστημονικά Πεδία.

Οι υποψήφιοι παλαιοτέρων ετών, σε ποσοστό 10%, συμπληρώνουν Μηχανογραφικό Δελτίο με 5 Επιστημονικά Πεδία

Για να μάθετε  περισσότερα, να μελετήσετε ή να εκτυπώσετε το μηχανογραφικό  ακολουθείστε τον σύνδεσμο:

http://www.minedu.gov.gr/news/34706-22-05-18-mixanografiko-deltio-gia-tis-panelladikes-eksetaseis-2018


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΡΑΠΤΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΜΑΙΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Το πρόγραμμα σε αρχείο pdf: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΡΑΠΤΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΜΑΙΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΝΕΟ


Εξεταστικά Κέντρα Ειδικού Μαθήματος Αγγλικών

Δημοσιοποιήθηκε η  απόφαση (Αρ. Πρωτ: 10737 ,Πειραιάς, 14/05/2018)με την οποία ορίζονται τα Εξεταστικά Κέντρα του Ειδικού Μαθήματος Αγγλικών.

Για τους υποψηφίους του Γενικού Λυκείου Κυθήρων το εξεταστικό κέντρο είναι το:

3ο ΓΕΛ Πειραιά (Κ. Μαυρομιχάλη 14, Πειραιάς, τηλ. 210 4122916)

ΧΑΡΤΗΣ – 3ο ΓΕΛ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το έγραφο: Απόφαση ΕΚ Αγγλικά_signed


Εγγραφές μαθητών και μαθητριών 2018-19

Ηλεκτρονικά από φέτος οι εγγραφές των μαθητών στο Λύκειο

Από τις 14 έως τις 31 Μαΐου

οι αιτήσεις εγγραφής και δήλωση προτίμησης

για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Από τις 14 Μαΐου και ώρα 10:00 έως τις 31 Μαΐου 2018 και ώρα 14:00 θα μπορούν οι μαθητές και μαθήτριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημοσίων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2018-2019, να υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής – Δήλωση Προτίμησης».

Οι αιτήσεις γίνονται μέσω της εφαρμογής  e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

H σχετική εγκύκλιος σε μορφή pdf

Για διευκόλυνσή σας, σας προτείνουμε να διαβάσετε τις διευκρινήσεις που δίνει το Υπουργείο με το ακόλουθο έγγραφο:

http://www.minedu.gov.gr/publications/docs2018/68762__%CE%95-%CE%95%CE%93%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%A6%CE%95%CE%A3_%CE%93%CE%99%CE%91_%CE%93%CE%9F%CE%9D%CE%95%CE%99%CE%A3_signed.pdf


Λήξη μαθημάτων

18-04-18 Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η Υ.Α. για τη λήξη των μαθημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια

Δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ (1322/18-4-2018) η Υπουργική Απόφαση για την ημερομηνία λήξης μαθημάτων στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την Υ.Α. ορίζεται ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2017-2018:

α. των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Ειδικών Γυμνασίων, Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων και Γυμνασίων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η Πέμπτη 31 Μαΐου 2018.

β. των ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων, Ειδικών Επαγγελματικών Λυκείων και Λυκείων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η Παρασκευή 25 Μαΐου 2018.

Το ΦΕΚ σε μορφή pdf

http://www.minedu.gov.gr/news/34070-18-04-18-dimosieytike-sto-fek-i-y-a-gia-ti-liksi-ton-mathimaton-se-gymnasia-kai-lykeia