Σχολική καθημερινότητα


Θερινές διακοπές- Εφημερίες σχολείου

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο

το σχολείο θα είναι κλειστό για τις θερινές διακοπές.

Κατά την περίοδο αυτή, θα ανοίγει τις πρωινές ώρες κάθε Τρίτης.

 


Την Τρίτη 12-6-18 τα λεωφορεία μια ώρα αργότερα

Ανακοίνωση:
Την Τρίτη 12 Ιουνίου
τα λεωφορεία που μεταφέρουν τους μαθητές και τις μαθήτριες στο σχολείο μας θα ξεκινήσουν από τις αφετηρίες τους

1 (μία) ώρα αργότερα!!

Παρακαλούμε να το γνωστοποιήσετε σε όσους μπορείτε


1η ημέρα Πανελλαδικών Εξετάσεων

Σήμερα  Παρασκευή, 8 Ιουνίου, οι 21 υποψήφιοι του Εξεταστικού μας Κέντρου εξετάστηκαν στη Νεοελληνική Γλώσσα.

Όλα πήγαν καλά.


Πράξη απόλυσης

Με την Πράξη 29/6-5-2018, απολύονται οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Τάξης .

Ας έχουν καλή τύχη τα παιδιά μας κι ας ξέρουν ότι και που φεύγουν εμείς θα τα θεωρούμε ακόμη δικά μας, θα τα αγαπάμε και θα τα νοιαζόμαστε.

Οι τίτλοι (τα απολυτήρια) πάντως , δεν θα εκτυπωθούν μέχρις ότου εκδοθεί νεότερη οδηγία που αναμένουμε να σταλεί από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. ,ενόψει της έκδοσης Υπουργικής Απόφασης που αφορά στους τίτλους Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης (Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων, Επαγγελματικών Λυκείων, Ε.Ε.Ε.ΕΚ., Ειδικών Επαγγελματικών  Γυμνασίων, Ειδικών Επαγγελματικών Λυκείων, Γυμνασίων Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων, Λυκείων Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων), οπότε και θα σας ενημερώσουμε.


Καλό Πάσχα

Σήμερα κλείνουμε για τις πασχαλινές διακοπές. Θα ανοίξουμε πάλι την Δευτέρα 16 Απριλίου.  Η Σχολική Κοινότητα του Γενικού Λυκείου Κυθήρων σας εύχεται καλό Πάσχα με αγάπη και υγεία


Σχολικός περίπατος Μαρτίου

Την Παρασκευή που ο μήνας είχε εννιά και με εαρινό καιρό, πραγματοποιήθηκε στο μαγευτικό Καψάλι ο σχολικός περίπατος του Μαρτίου.


Εθελοντική εργασία για τη συντήρηση του σχολείου

Με εθελοντική εργασία μαθητών του σχολείου βάφεται η καγκελόπορτα της κεντρικής πύλης του Λυκείου Κυθήρων. Στην ασπρόμαυρη φωτογραφία η ίδια καγκελόπορτα το 1955.


Γνωστοποιήση e-mail γονέων και κηδεμόνων

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ                                              ΚΥΘΗΡΑ 5-2-2018

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση 10645/ΓΔ4/22-1-2018 (120Β΄) καταργείται η διάκριση των απουσιών των μαθητών σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες με συνέπεια την εξοικονόμηση χρόνου και πόρων τόσο για το σχολείο όσο και για τις οικογένειες των μαθητών και δίνεται έμφαση στην ουσία της διαδικασίας που αφορά στη συνεχή και άμεση επικοινωνία του σχολείου με τους γονείς και κηδεμόνες. Προκειμένου να είναι εφικτή η έγκαιρη παρέμβαση, όπου απαιτείται και να διασφαλιστεί κατά το δυνατόν η απρόσκοπτη και αμφίδρομη ενημέρωση για τη φοίτηση των μαθητών, παρακαλούμε όπως:

Α. Μας γνωστοποιήσετε την προσωπική σας ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail), αφού συμπληρώσετε τον παρακάτω πίνακα για την επικαιροποίηση των στοιχείων επικοινωνίας και επιστρέψετε προσωπικά το έντυπο στο σχολείο.

Επώνυμο- Όνομα μαθητή  
Επώνυμο-  Όνομα γονέα- κηδεμόνα  
Διεύθυνση  
Τηλέφωνο  
Ηλεκτρονική διεύθυνση(e mail)  
Υπογραφή γονέα- κηδεμόνα  

 

Β. Μας ενημερώνετε αυθημερόν κάθε φορά που ο/η μαθητής/τρια απουσιάζει από το σχολείο με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail) στη διεύθυνση lykeio.apousies@gmail.com ή τηλεφωνικά στο 27630-31314.

 

Ευχαριστούμε για την συνεργασία.

 

Ο Διευθυντής

Τριφύλλης Αθανάσιος


Βασιλόπιττες 2018 στο σχολείο μας

Σήμερα Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου, έφερε βασιλόπιττες και δώρα (βιβλία) για το «φλουρί», για τις τρείς τάξεις και για τον Σύλλογο Καθηγητών οι οποίες και κόπηκαν όπως αρμόζει: με γέλια και χαρές.


Χριστουγεννιάτικο παζάρι

Χριστουγεννιάτικο παζάρι με γιορτινά και τοπικά εδέσματα και ποτά, χειροποίητα στολίδια και παράσταση καραγκιόζη το βραδάκι της Τετάρτης 20 Δεκέμβρη στο σχολείο.


Χριστουγιεννιάτικο παζάρι

Την Τετάρτη  20 Δεκεμβρίου από τις 6 το απόγευμαστο χώρο του σχολείου το Χριστουγιεννιάτικο παζάρι του Λυκείου Κυθήρων


Οδική ασφάλεια

Σήμερα Τρίτη 19 Δεκεμβρίου ο διοικητής του Α/Τ Κυθήρων Δημήτριος Τιακούδας, μίλησε στις μαθήτριες και μαθητές του σχολείου μας για θέματα οδικής ασφάλειας.