Σχολική καθημερινότητα


Γιορτή για τους απόφοιτους 2017

Ο σύλλογος Γονέων του Λυκείου Κυθήρων πραγματοποίησε, το βραδάκι της Παρασκευής 16 Ιουνίου στο προαύλιο του σχολείου, γιορτή αφιερωμένη στους απόφοιτους της  φετινής σχολικής χρονιάς όπου ενσωματώθηκε και η απονομή των απολυτηρίων. Οι ομιλίες, το βίντεο, η ζωντανή μουσική, τα ποτά και τα μεζεδάκια δημιούργησαν μιαν  οικογενειακή και ζεστή ατμόσφαιρα μέσα στην οποία άνθησε η συναισθηματική φόρτιση όλων

xlk (29)cχ xlk (39)ψ xlk (44) xlk (61)β xlk (116)ωψ


Βιολογία στις Πανελλήνιες

Σήμερα, Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017, πέμπτη ημέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, τα παιδιά μας διαγωνίστηκαν στο Εξεταστικό μας κέντρο στην Βιολογία Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και στην Βιολογία Γενικής Παιδείας.bio ΠΑΝ 17


Ευχαριστήριες επιστολές

Ευχαριστήριες επιστολές προς τον Διευθυντή, τις μαθητικές κοινότητες και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας, έστειλε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά , μετά από την πρόσφατη επίσκεψή του. Παραθέτουμε τις απευθυνόμενες στους μαθητές και τους γονείς

Επιστολή Κύθηρα μαθητές Λύκειο Επιστολή Κύθηρα γονείς Λύκειο

Ευχαριστήριες επιστολές του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά


Συνάντηση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά με μέλη των μαθητικών συμβουλίων

Σήμερα (Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 ), ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Νικόλαος Σπ. Μουμούρης συναντήθηκε με τα μέλη συμβουλίων των μαθητικών σχολικών κοινοτήτων του σχολείου μας και συζήτησε επί μακρόν μαζί τους  για θέματα που τους απασχολούν.

 


Συνάντηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά με τους εκπαιδετικούς και τους γονείς Λυκείου-Γυμνασίου και βράβευση κινηματογραφικής ομάδας

Σήμερα (Τρίτη 2 Μαΐου 2017 ), ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Πειραιά κ. Νικόλαος Σπ. Μουμούρης βράβευσε την κινηματογραφική ομάδα του σχολείου μας για την περσινή της διάκριση . Παρόντες ήταν ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, η παιδαγωγική σχολική σύμβουλος, μέλη των συλλόγων γονέων, οι διευθυντές των σχολείων, καθηγητές και μαθητές.

Ακολούθησε η προγραμματισμένη συνάντηση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας και της σχολικής συμβούλου παιδαγωγικής ευθύνης του σχολείου μας Ρεΐση–Ματσούκα Φωτεινής με τους διευθυντές, τους καθηγητές και μέλη των συλλόγων γονέων του Γυμνασίου και του Λυκείου Κυθήρων, όπου συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τις σχολικές μας κοινότητες.

σερ (8)ασερ (6)αhjay (1)α


Σχολικός περίπατος Απριλίου

Ο σχολικός περίπατος του Απριλίου πραγματοποιήθηκε σήμερα  Τετάρτη 5 του μηνός στο Καψάλι.

Η ανοιξιάτικη βροχούλα δεν χάλασε καθόλου το κέφι των εκδρομέων, η δε κινηματογραφική μας ομάδα συγκεντρώθηκε και δούλεψε αποτελεσματικά, προετοιμάζοντας τα γυρίσματα της νέας ταινίας που θα γίνουν μετά τις πασχαλινές διακοπές.

πεπίπατος απρ17εκδρ 2

 

 


Δεύτερη Ημέρα Δημιουργικών Εργασιών

Η καθημερινή σχολική ρουτίνα έσπασε σήμερα για δεύτερη φορά , μια και οι μαθήτριες και οι μαθητές των Α και Β τάξεων ολοκλήρωσαν και παρέδωσαν σήμερα τις δημιουργικές τους εργασίες που είχαν σχεδιάσει και ξεκινήσει στις  22 Μαρτίου.

δημερ1δημερ2


1η μέρα δημιουργικών εργασιών

Η Τετάρτη 22η  Μαρτίου, αφιερώθηκε στο σχεδιασμό και την προετοιμασία των δημιουργικών εργασιών από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α και Β τάξης, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Σε 10 περίπου ημέρες θα αφιερωθεί μια ακόμη μέρα, για την ολοκλήρωση των εργασιών.

de (6)