Όλες οι αναρτήσεις

Δεύτερο αυτοδιαγνωστικό τεστ για όσους προσέλθουν αύριο, Πέμπτη 15/4, στα Λύκεια όλης της χώρας

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα Τετάρτη 14 Απριλίου 2021 το βράδυ πρέπει:

Να κάνουμε το δεύτερο δωρεάν αυτοδιαγνωστικό τεστ

Να δηλώσουμε το αποτέλεσμα (αρνητικό ή θετικό) του self-test μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr .

Σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος να εκδώσουμε την σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr. και να την έχουμε μαζί για να μπούμε στο σχολείο.

Σε περίπτωση θετικού  αποτελέσματος να εκδώσουμε και πάλι την σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr. και να επικοινωνήσουμε με το νοσοκομείο μας όπου και πρέπει να μεταβούμε για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test καθώς επίσης και με το σχολείο το οποίο πρέπει να ενημερωθεί.

https://www.minedu.gov.gr/news/48363-14-04-21-deytero-aftodiagnostiko-test-gia-olous-prokeimenou-na-proselthoun-ayrio-pempti-15-4-sta-lykeia-olis-tis-xoras-2

https://www.minedu.gov.gr/news/48363-14-04-21-deytero-aftodiagnostiko-test-gia-olous-prokeimenou-na-proselthoun-ayrio-pempti-15-4-sta-lykeia-olis-tis-xoras-2


Για την προσέλευση στο σχολείο την Δευτέρα

Αγαπητοί μαθητές, γονείς και συνάδελφοι,

Δημοσιεύουμε εδώ κάποιες πληροφορίες που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες εν όψει της επαναλειτουργίας του σχολείου μας.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών στο σχολείο, είναι να έχουν κάνει self-test, να έχουν δηλώσει το αποτέλεσμα του τεστ στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr και επιπλέον να έχουν μαζί τους:

οι μαθητές την σχολική κάρτα ή  χειρόγραφη δήλωση του γονέα  που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/δήλωση αρνητικού αποτελέσματος

οι εκπαιδευτικοί το αποτέλεσμα του self-test της πλατφόρμας

Για να μην δημιουργηθούν προβλήματα οι γονείς δεν θα πρέπει να στείλουν τα παιδιά σχολείο αν δεν έχουν την χειρόγραφη δήλωση ή την σχολική κάρτα γιατί, μια και δεν θα επιτραπεί η είσοδος στο σχολείο στα παιδιά αυτά θα μείνουν μόνα εκτός σχολείου.

Το πρώτο τεστ μπορούν μαθητές και εκπαιδευτικοί Λυκείου να το παραλάβουν από τα φαρμακεία του νησιού, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ τους. Οι πληροφορίες που έχουμε μέχρι τώρα είναι ότι τα τεστ θα υπάρχουν από σήμερα το απόγευμα στο φαρμακείο του Ποταμού και από αύριο το απόγευμα στα φαρμακεία των Καρβουνάδων και του Λειβαδιού, όμως θα είναι καλύτερα να γίνει πρώτα τηλεφωνική επικοινωνία με το φαρμακείο. Τα τηλέφωνα των φαρμακείων μας είναι:

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ Βασίλειος Πετρόχειλος- Καρβουναδες, Τηλέφωνο: 2736 038055

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ Ευθύμιος Παπαευθυμίου- Λειβάδι – Τηλέφωνο: 2736 031661

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ Μάνος Τριφύλλης – Ποταμος Τηλέφωνο: 2736 034220

Το τεστ μαθητές και εκπαιδευτικοί θα το κάνουν σπίτι το προηγούμενο βράδυ. Αμέσως μετά γονείς, ενήλικοι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα δηλώσουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέλθουν με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

Δείτε αναλυτικότερες πληροφορίες στο: https://www.minedu.gov.gr/news/48316-07-04-21-15-xrisimes-erotiseis-kai-apantiseis-gia-ti-dia-zosis-epanaleitourgia-ton-lykeion-kai-to-self-testing

Καλό κουράγιο και καλήν αντάμωση.


Νεότερα για το άνοιγμα ορισμένων τάξεων στις 12 Απριλίου

Κατά τη σημερινή, Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021, ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά  και τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ανακοινώθηκε ότι:  “η λειτουργία των σχολείων θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα, με προοπτική για άνοιγμα ορισμένων τάξεων στις 12 Απριλίου και με τη χρήση του αυτοδιαγνωστικού οικιακού τεστ (self-test)”.

Ως εκ τούτου συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση μέχρι νεωτέρας.


Αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας έως τις 5 Απριλίου.

Αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη χώρα έως τις 5 Απριλίου. Εξαιρούνται τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων


25η Μαρτίου 2021

«Γι’ αυτό, παιδιά μου, τέτοιες μέρες, που γιορτάζετε το σηκωμό του γένους, να μνημονεύετε αυτούς τους ήρωες που θυσίασαν και τη ζωή τους και το βιός τους για πίστη και πατρίδα κι άφησαν τις φαμίλιες τους γυμνές να διακονεύουν. Και τούτη την πίστη να τη λογαριάζετε ως ένα τζιβαΐρι που το κρατά ο άνθρωπος και περπατεί και φόβος είναι να μην του πέσει. Και η πατρίδα δεν είναι ενός ούτε ολίγων αλλά την έχουμε όλοι μαζί, ότι όλοι μαζί την ελευτερώσαμε

Γιάννης Μακρυγιάννης


Αναστολή δια ζώσης λειτουργείας του σχολείου μέχρι τις 29 Μαρτίου

Αναστέλλεται η δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη χώρα έως τις 29 Μαρτίου, σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση του υφυπουργού  Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά  , στην τακτική ενημέρωση των συντακτών του υπουργείου Υγείας.


Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306

Λάβαμε και σας την γνωστοποιούμε Ενημερωτική Ανακοίνωση για την Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306 η οποία ανώνυμα και δωρεάν λειτουργεί σε 24ωρη βάση και όλες τις ημέρες της εβδομάδας και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε κάθε αίτημα στήριξης οποιουδήποτε προσώπου αισθάνεται την ανάγκη να μιλήσει σε πρόσωπο αρμόδιο, ειδικό, να ακούσει ό,τι και αν έχει να του πει. Αφορά 3 επιλογές:

Επιλογή 1-Ψυχολογική βοήθεια, Ψυχιατρική υποστήριξη

Επιλογή 2-ΨυχοΚοινωνικά θέματα

Επιλογή 3-Θέματα που αφορούν την Οικογένεια, Παιδιά και Εφήβους

Δείτε την ανακοίνωση: εδώ


Υποβολή της Αίτησης–Δήλωσης για συμμετοχή αποφοίτων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2021, στην προθεσμία από Δευτέρα 8 Μαρτίου έως και Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση (Α-Δ) υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Σύμφωνα με σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις που υπογράφηκαν και δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ, οι μαθητές της τελευταίας τάξης έχουν ήδη υποβάλει την Αίτηση-Δήλωση, ενώ στο διάστημα 8-19 Μαρτίου 2021 θα υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση οι παλαιοί απόφοιτοι που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ 2021.

Σημειώνεται ότι στο ίδιο διάστημα (8-3-2021 μέχρι 19-3-2021) δύνανται οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ που έχουν ήδη υποβάλει Αίτηση Δήλωση συμμετοχής για τις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2021 να συμπληρώσουν τις Αιτήσεις-Δηλώσεις τους, δηλαδή να προσθέσουν ειδικά μαθήματα ή προτίμηση για ΤΕΦΑΑ, Στρατιωτικές/Αστυνομικές σχολές κλπ.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση στο site του Υπουργείου Παιδείας:

https://www.minedu.gov.gr/news/48001-05-03-21-ypovoli-tis-aitisis-dilosis-gia-symmetoxi-apofoiton-stis-panelladikes-eksetaseis-ton-gel-i-epal-etous-2021-stin-prothesmia-apo-deftera-8-martiou-eos-kai-paraskevi-19-martiou-2021


Υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης αποφοίτων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ /ΕΠΑΛ έτους 2021, εντός της προθεσμίας 8 έως και 19 Μαρτίου 2021

Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Οι μαθητές της τελευταίας τάξης έχουν ήδη υποβάλει την Αίτηση-Δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2021, ενώ σύμφωνα με την αριθμ. Φ.251/22933/Α5/26-02-2021 Υ.Α. (Β΄826)  στο διάστημα 8-19 Μαρτίου θα υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση οι παλαιοί απόφοιτοι που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2021.

Στο ανωτέρω διάστημα δύνανται οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, που έχουν ήδη υποβάλει Αίτηση – Δήλωση συμμετοχής για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2021, να συμπληρώσουν τις Αιτήσεις-Δηλώσεις τους.

Η υποβολή των Αιτήσεων – Δηλώσεων των αποφοίτων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου έτους 2021 θα γίνει στο Λύκειο αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία του αποφοίτου Λύκειο.

Το σχετικό ΦΕΚ.

 


Παράταση τηλεκπαίδευσης έως 16 Μαρτίου 2021

Μετά από την τελευταία ανακοίνωση των εκτάκτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας ανά πεδίο δραστηριότητας και επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσης και την ένταξη της Περιφέρειας Αττικής, στην οποία ανήκει το σχολείο μας, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, από τις 6.00 το πρωί αύριο, Πέμπτη 4 Μαρτίου, και μέχρι και την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021 θα συνεχιστεί η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία.


Ορισμός ελάχιστης μέγιστης τιμής συντελεστή Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ που αφορά στον ορισμό της ελάχιστης και μέγιστης τιμής του συντελεστή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ως προϋπόθεση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 και εφεξής. Δείτε το: https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2020/document-60.pdf


Συνέχιση της τηλεκπαίδευσης

Μετά από την ανακοίνωση των εκτάκτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας ανά πεδίο δραστηριότητας και επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσης και την ένταξη της Περιφέρειας Αττικής, στην οποία ανήκει το σχολείο μας, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, θα συνεχιστεί μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 5 Μαρτίου η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία.


Από αύριο Πέμπτη 11-2-2021 τηλεκπαίδευση

Σύμφωνα με τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα και που θα ισχύσουν στην Περιφέρεια Αττικής, συμπεριλαμβανομένων των νήσων της και της Τροιζηνίας από αύριο ισχύει υποχρεωτική τηλεκπαίδευση για τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, άρα και για το σχολείο μας.

Οπότε:

από αύριο τηλεκπαίδευση σύμφωνα με το τρέχον πρόγραμμα και

με το γνωστό ωράριο της τηλεκπαίδευσης που αρχίζει στις 08:30.

με το γνωστό ωράριο της τηλεκπαίδευσης που αρχίζει στις 08:30.