Όλες οι αναρτήσεις

Καλό καλοκαίρι

Η σχολική κοινότητα του Γενικού Λυκείου Κυθήρων εύχεται σε όλους καλό καλοκαίρι.

Ραντεβού τον Σεπτέμβριο.

 


Βαθμολογία Πανελλαδικών- Κωδικοί

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου θα λάβουμε στο σχολείο και μετά από έλεγχο στοιχείων θα αναρτηθεί η βαθμολογία των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων 2018 .
Οι υποψήφιοι μπορούν να μάθουν την βαθμολογία τους την Παρασκευή με τους εξής τρόπους:
1. Στο διαδίκτυο στο σχετικό site με τους κωδικούς τους results.it.minedu.gov.gr
2. Στο σχολείο, όπου θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες ΜΟΝΟ με τους κωδικούς των υποψηφίων ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟΥ.
Επειδή είναι προφανές ότι είναι απαραίτητη η γνώση των κωδικών των υποψηφίων, όποιος ή όποια δεν τους έχει να επικοινωνήσει με το σχολείο για να τους μάθουν.


Ηλεκτρονική Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) ΓΕΛ

Οι διαδικασίες για την υποβολή του Μ.Δ.
αρχίζουν από την Παρασκευή 22 Ιουνίου και
λήγουν την Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018.
Για πιο αναλυτική ενημέρωση ανοίξτε το έγγραφο που ακολουθεί με την σχετική εγκύκλιο του Υποργείου Παιδείας: egkiklios_mhxanografikou_gel
ή ακολουθείστε τον σύνδεσμο: Εγκύκλιος μηχανογραφικού ΓΕΛ

Αποτελέσματα προαγωγής Α΄και Β΄τάξης

Μετά από την σημερινή συνεδριάση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας, εκδόθηκαν τα αποτελέσματα προαγωγής για τούς μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄και Β΄τάξης.

Τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου από όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώνονται. Μπορούν επίσης να ενημερώνονται και τηλεφωνικά, στην περίπτωση αυτή όμως οφείλουν να τα επιβεβαιώνουν από τον πίνακα ανακοινώσεων με δική τους ευθύνη.

Οι μαθητές που παραπέμπονται έχουν ήδη ειδοποιηθεί από το σχολείο. Για τους μαθητές αυτούς δίνεται παρακάτω και το πρόγραμμα επανεξέτασης της ειδικης περιόδου ιουνίου 2018

Επίσης, μέσα σε τρεις (3) εργάσιμες ημέρες από την έκδοση των αποτελεσμάτων οι κηδεμόνες των μαθητών ή οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικοι, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο σχολείο, με την οποία ζητούν την αναβαθμολόγηση ενός ή περισσότερων γραπτών δοκιμίων. Η αίτηση συνοδεύεται με το προβλεπόμενο παράβολο για κάθε γραπτό δοκίμιο.

 


Εξεταστικά κέντρα των Ειδικών Μαθημάτων

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ενόψει της έναρξης των εξετάσεων των Eιδικών Μαθημάτων, υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των Eιδικών Μαθημάτων για τους υποψηφίους Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), οι οποίοι έχουν δηλώσει εξέταση σε ένα ή περισσότερα Ειδικά Μαθήματα προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή για εισαγωγή το τρέχον έτος σε σχολή ή τμήμα για το οποίο απαιτείται εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα, θα διενεργηθούν από 22 Ιουνίου μέχρι και 30 Ιουνίου, στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων που έχει ανακοινωθεί.

Ανοίξτε τον σύνδεσμο που ακολουθεί για να πληροφορηθείτε σχετικά:

ειδικά μαθήματα


Έτοιμα τα απολυτήρια

Σας κάνουμε γνωστό ότι τα απολυτήρια είναι έτοιμα. Οι απόφοιτοι μπορούν να τα παραλαμβάνουν από το σχολείο τα πρωϊνά των εργάσιμων ημερών, αφού υπογράψουν το σχετικό πρακτικό.


3η Ημέρα Πανελλαδικών Εξετάσεων

Σήμερα  Τετάρτη, 13 Ιουνίου, οι υποψήφιοι του Εξεταστικού μας Κέντρου εξετάστηκαν στην Ιστορία, την Φυσική και την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.

Όλα πήγαν καλά..


2η ημέρα Πανελλαδικών Εξετάσεων- Προβλήματα με το ρεύμα

Σήμερα Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018, οι υποψήφιοί μας εξετάστηκαν στα Αρχαία και τα Μαθηματικά Προσανατολισμού.

Όπως είναι γνωστό, από χθες το βράδυ η Χώρα έμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Οι τεχνικοί της ΔΕΗ βρίσκονταν συνεχώς σε επαφή με τον διευθυντή του σχολείου και πρόεδρο του Εξεταστικού Κέντρου, τον οποίον ενημέρωναν για τις εξελίξεις επί του θέματος και κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την έγκαιρη αποκατάσταση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Εν τω μεταξύ από πολύ νωρίς το πρωί στο χώρο του σχολείου βρέθηκαν μαζί με τον πρόεδρο τα στελέχη του Εξεταστικού Κέντρου και τέθηκε σε λειτουργία η ηλεκτρογεννήτρια, η οποία προληπτικά βρισκόταν ήδη εκεί, προκειμένου να καταστεί δυνατή η λήψη των δοκιμαστικών εκπομπών και των θεμάτων σε κάθε περίπτωση.

Έτσι τελικά όλα πήγαν καλά.

Σαν σχολείο ευχαριστούμε τους τεχνικούς της ΔΕΗ και τα στελέχη του Εξεταστικού μας Κέντρου, για την ευαισθησία που έδειξαν για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος που προέκυψε.

ές


Την Τρίτη 12-6-18 τα λεωφορεία μια ώρα αργότερα

Ανακοίνωση:
Την Τρίτη 12 Ιουνίου
τα λεωφορεία που μεταφέρουν τους μαθητές και τις μαθήτριες στο σχολείο μας θα ξεκινήσουν από τις αφετηρίες τους

1 (μία) ώρα αργότερα!!

Παρακαλούμε να το γνωστοποιήσετε σε όσους μπορείτε


Ενημερωτικό βίντεο με οδηγίες για τους υποψηφίους των Πανελλαδικήω Εξετάσεων

Εν όψει των Πανελλαδικών εξετάσεων, που ξεκινάνε την Παρασκευή, κοινοποιούμε ένα ενημερωτικό βιντεάκι για τους υποψηφίους μας.


Πράξη απόλυσης

Με την Πράξη 29/6-5-2018, απολύονται οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Τάξης .

Ας έχουν καλή τύχη τα παιδιά μας κι ας ξέρουν ότι και που φεύγουν εμείς θα τα θεωρούμε ακόμη δικά μας, θα τα αγαπάμε και θα τα νοιαζόμαστε.

Οι τίτλοι (τα απολυτήρια) πάντως , δεν θα εκτυπωθούν μέχρις ότου εκδοθεί νεότερη οδηγία που αναμένουμε να σταλεί από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. ,ενόψει της έκδοσης Υπουργικής Απόφασης που αφορά στους τίτλους Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης (Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων, Επαγγελματικών Λυκείων, Ε.Ε.Ε.ΕΚ., Ειδικών Επαγγελματικών  Γυμνασίων, Ειδικών Επαγγελματικών Λυκείων, Γυμνασίων Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων, Λυκείων Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων), οπότε και θα σας ενημερώσουμε.