Όλες οι αναρτήσεις

Σε πολύ ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η εκδήλωση παρουσίασης της κινηματογραφικής ομάδας του σχολείου και της βραβευμένης ταινίας της «Χελιδόνια».

Όσοι από τους φίλους και τις φίλες που ήθελαν να δουν την ταινία δεν μπόρεσαν να έρθουν , δίνουμε εδώ ένα σύνδεσμο https://vimeo.com/250435965/recommended όπου μπορούν να την βρουν στο διαδίκτυο, θυμίζοντας παράλληλα ότι η προβολή της (οποιασδήποτε) ταινίας στον υπολογιστή σαφώς υπολείπεται από την προβολή της στη μεγάλη οθόνη.

Επί τη ευκαιρία ανακοινώθηκε, ότι η εν λόγω ταινία έχει προκριθεί για βράβευση στις φιναλίστ του 8ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους όπου κρίθηκαν 228 συνολικά ταινίες μικρού μήκους.


Πρόσκληση σε προβολή ταινίας

Μετά από αιτήματα φίλων του σχολείου και του κινηματογράφου, θα γίνει δημόσια προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Χελιδόνια» της Κινηματογραφικής Ομάδας του Λυκείου Κυθήρων.

Η προβολή θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

στην αίθουσα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου στη Χώρα

στις 8 το απόγευμα.

Θυμίζουμε ότι η ταινία απέσπασε

  • το 1ο βραβείο στην Κατηγορία Γ (ηλικίες 17-20) του Ελληνικού Τμήματος της 17ης Camera Zizanio στα πλαίσια του  20ου  Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Ολυμπίας  καθώς επίσης
  • ειδικό βραβείο από το συνήγορο του παιδιού για τα δικαιώματα των παιδιών προσφύγων και
  • βραβείο των Σχολών Σταυράκου.

Θα χαρούμε πολύ να μας τιμήσετε με την εκεί παρουσία σας.


Σχολικός περίπατος Μαρτίου

Την Παρασκευή που ο μήνας είχε εννιά και με εαρινό καιρό, πραγματοποιήθηκε στο μαγευτικό Καψάλι ο σχολικός περίπατος του Μαρτίου.


ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ

Με το Άρθρο 34, Ζητήματα αξιολόγησης μαθητών Γενικού Λυκείου του  ΦΕΚ  38/02.03.2018/Τεύχος Α΄  «Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και άλλες διατάξεις» μεταξύ άλλων επισημοποιούνται ορισμένες από τις ήδη γνωστές εξαγγελίες για αλλαγές στην αξιολόγηση των μαθητών του λυκείου.

Επισημαίνουμε κάποιες που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον:

  1. Οι μαθητές και μαθήτριες της Γ Λυκείου στο τέλος της χρονιάς στις απολυτήριες εξετάσεις

εξετάζονται γραπτώς μόνο στα εξής τέσσερα μαθήματα γενικής παιδείας:

Α. Νέα Ελληνικά (με κλάδους τη Νεοελληνική Γλώσσα και τη Νεοελληνική Λογοτεχνία),

Β. Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής

Γ. Ιστορία και

Δ. Βιολογία

Η διάρκεια της εξέτασης Νέων Ελληνικών είναι τρεις (3) ώρες. Τα θέματα δίνονται και οι απαντήσεις αναπτύσσονται σε ξεχωριστό φύλλο για καθέναν από τους δύο (2) κλάδους (Νεοελληνική Γλώσσα και Νεοελληνική Λογοτεχνία) και αποδίδεται διακριτός βαθμός για καθέναν από αυτούς, οπότε  ο τελικός βαθμός του μαθήματος «Νέα Ελληνικά» είναι ο μέσος όρος των τελικών βαθμών των κλάδων του με προσέγγιση δεκάτου.

Στα άλλα μαθήματα η εξέταση είναι δίωρη.

  1. Για τους μαθητές της Γ τάξης και πάλι στα τέσσερα μαθήματα που εξετάζονται στις απολυτήριες εξετάσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς είναι υποχρεωτική μία υποχρεωτική ωριαία γραπτή δοκιμασία κατά τη διάρκεια του πρώτου τετραμήνου (ή του δεύτερου αν δεν έγινε στο πρώτο), ενώ στα υπόλοιπα μαθήματα διενεργούνται δύο (2) υποχρεωτικές ωριαίες γραπτές δοκιμασίες, μία κατά τη διάρκεια του πρώτου τετραμήνου και μία κατά τη διάρκεια του δεύτερου τετραμήνου με εξαίρεση το μάθημα Φυσική Αγωγή, στο οποίο δεν διενεργείται καμία γραπτή δοκιμασία.
  2. Για την αξιολόγηση του μαθητή κατά τετράμηνο ο διδάσκων συνεκτιμά:

α. τη συμμετοχή του στη διδακτική μαθησιακή διαδικασία,

β. την επιμέλεια και το ενδιαφέρον του για το συγκεκριμένο μάθημα,

γ. την επίδοσή του στις γραπτές δοκιμασίες,

δ. τις εργασίες που εκτελεί στο σχολείο ή στο σπίτι,

ε. το φάκελο επιδόσεων και δραστηριοτήτων του μαθητή, όπου αυτός τηρείται.

Οι γραπτές δοκιμασίες διακρίνονται στις ολιγόλεπτες και στις ωριαίες.

Οι ολιγόλεπτες γραπτές δοκιμασίες διαρκούν πέντε (5) έως δεκαπέντε (15) λεπτά, αποτελούν εναλλακτικό τρόπο εξέτασης των μαθητών στο μάθημα της ημέρας και συμπληρώνουν την αξιολόγηση μέσω προφορικών διαδικασιών. Γίνονται χωρίς προειδοποίηση των μαθητών με τη μορφή σύντομων, ποικίλων και κατάλληλων

ερωτήσεων, οι οποίες διατυπώνονται από τον διδάσκοντα. Ο αριθμός των ολιγόλεπτων γραπτών δοκιμασιών αφήνεται στην κρίση του διδάσκοντος.

Οι ωριαίες γραπτές δοκιμασίες διαρκούν μία (1) διδακτική ώρα, καλύπτουν περιορισμένης έκτασης ενότητα και γίνονται ύστερα από προειδοποίηση των μαθητών στο τελευταίο μάθημα της ενότητας.

Στην Α’ και Β’ τάξη Ημερησίου Γενικού Λυκείου και στην διενεργείται σε όλα τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα μία (1) υποχρεωτική ωριαία γραπτή δοκιμασία κατά τη διάρκεια του

πρώτου τετραμήνου. Αν υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα, η ωριαία γραπτή δοκιμασία του πρώτου τετραμήνου μπορεί να πραγματοποιηθεί στο δεύτερο τετράμηνο.

  1. Οι Δημιουργικές Εργασίες (Δ.Ε.) είναι υποχρεωτικές, αφορούν όλα τα μαθήματα Α’ και Β’ τάξης Ημερησίου Γενικού Λυκείου. Είναι ομαδικές αλλά, αν κριθεί απαραίτητο, δύναται να

είναι και ατομικές.

Τα θέματα των Δ.Ε. εντάσσονται στους ακόλουθους δύο (2) Θεματικούς Πυλώνες:

Θεματικός Πυλώνας I : Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Κοινωνικές Επιστήμες και Καλλιτεχνική Παιδεία,

Θεματικός Πυλώνας II : Φυσικές Επιστήμες, Μαθηματικά, Πληροφορική και Φυσική Αγωγή.

Οι μαθητές/-τριες εκπονούν υποχρεωτικά τουλάχιστονδύο (2) Δ.Ε. και τουλάχιστον μία (1) σε κάθε Θεματικό Πυλώνα.

 

Για αυτούς που επιθυμούν να ενημερωθούν πληρέστερα δίνουμε εδώ τον σύνδεσμο όπου θα βρουν ολόκληρο το ΦΕΚ, αλλά και τον νόμο σε αρχείο pdf. Θυμίζουμε ότι θα πρέπει να ανατρέξετε στο άρθρο 34 ( προς το τέλος του ΦΕΚ)

https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2018/

n.4521-18


« Μονάχη έγνοια μου η Γλώσσα μας στις αμμουδιές του Ομήρου»

Σήμερα Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018, το Γενικό Λύκειο Κυθήρων με χαρά υποδέχτηκε την κ.Ελένη Χάρου συνταξιούχο εκπαιδευτικό η οποία πραγματοποίησε ομιλία στους μαθητές με θέμα « Η πορεία της Ελληνικής Γλώσσας μέσα στο χρόνο ».Η ομιλία έγινε στα πλαίσια  του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας Ελληνικής Γλώσσας.

« Μονάχη έγνοια μου η Γλώσσα μας στις αμμουδιές του Ομήρου» Ελύτης.


Αποκριάτικες εκδηλώσεις στα Φράτσια

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές,τους χορηγούς και τους συμμετέχοντες των αποκριάτικων εκδηλώσεων στα όμορφα Φράτσια που περιλάμβανε τσιριγώτικο γάμο, παραδοσιακό γαϊτανάκι, μεζέδες και ποτά και ιδιαίτερα στους μαθητές και τις μαθήτριές μας που το στήριξαν και το ζέσταναν με το κέφι και τη ζωντάνια τους.


Γνωστοποιήση e-mail γονέων και κηδεμόνων

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ                                              ΚΥΘΗΡΑ 5-2-2018

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση 10645/ΓΔ4/22-1-2018 (120Β΄) καταργείται η διάκριση των απουσιών των μαθητών σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες με συνέπεια την εξοικονόμηση χρόνου και πόρων τόσο για το σχολείο όσο και για τις οικογένειες των μαθητών και δίνεται έμφαση στην ουσία της διαδικασίας που αφορά στη συνεχή και άμεση επικοινωνία του σχολείου με τους γονείς και κηδεμόνες. Προκειμένου να είναι εφικτή η έγκαιρη παρέμβαση, όπου απαιτείται και να διασφαλιστεί κατά το δυνατόν η απρόσκοπτη και αμφίδρομη ενημέρωση για τη φοίτηση των μαθητών, παρακαλούμε όπως:

Α. Μας γνωστοποιήσετε την προσωπική σας ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail), αφού συμπληρώσετε τον παρακάτω πίνακα για την επικαιροποίηση των στοιχείων επικοινωνίας και επιστρέψετε προσωπικά το έντυπο στο σχολείο.

Επώνυμο- Όνομα μαθητή  
Επώνυμο-  Όνομα γονέα- κηδεμόνα  
Διεύθυνση  
Τηλέφωνο  
Ηλεκτρονική διεύθυνση(e mail)  
Υπογραφή γονέα- κηδεμόνα  

 

Β. Μας ενημερώνετε αυθημερόν κάθε φορά που ο/η μαθητής/τρια απουσιάζει από το σχολείο με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail) στη διεύθυνση lykeio.apousies@gmail.com ή τηλεφωνικά στο 27630-31314.

 

Ευχαριστούμε για την συνεργασία.

 

Ο Διευθυντής

Τριφύλλης Αθανάσιος


Οργάνωση και λειτουργία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Διαβάστε το νέο θεσμικό πλαίσιο για την οργάνωση και τη λειτουργία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπως ανακιονώθηκε από το Υποτργεό Παιδείας.

Οργάνωση και λειτουργία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Εδώ ολόκληρο το ΦΕΚ ΦΕΚ

 

 


Βασιλόπιττες 2018 στο σχολείο μας

Σήμερα Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου, έφερε βασιλόπιττες και δώρα (βιβλία) για το «φλουρί», για τις τρείς τάξεις και για τον Σύλλογο Καθηγητών οι οποίες και κόπηκαν όπως αρμόζει: με γέλια και χαρές.


HIV-AIDS-Ενημέρωση-Πρόληψη

Την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β και Γ τάξης του σχολείου μας ενημερώθηκαν από τον Γιώργο Αράμπαλη και την Ιωάννα Ασημακοπούλου της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Κέντρο Ζωής για πολλά θέματα που αφορούν τον ιό HIV και την ασθένεια του AIDS.
Τους ευχαριστούμε.
Για περισσότερα:
https://www.kentrozois.gr/#
https://www.facebook.com/CentreForLifeKentroZois/

Δείτε περισσότερα