Ομαδικές Δραστηριότητες Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Επαγγελματικής Πληροφόρησης στο σχολείο μας και ενημέρωση για τις σχολές στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο

ποστερ-4

To Εργαστήριο Συμβουλευτικής Επιστήμης και Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠαιΤΔε) της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με πυξίδα τις γνώσεις και την εμπειρία που  διαθέτει θα προσφέρει υπηρεσίες συμβουλευτικής για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών και των μαθητριών του ΓΕΛ Κυθήρων.

Στόχος μας είναι η παροχή βοήθειας

·      στην ανάπτυξη της αυτογνωσίας τους,

·      στη λήψη επαγγελματικής πληροφόρησης και,

·      στην ενεργό εμπλοκή τους στην ανάπτυξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας.

Η Κατερίνα Αργυροπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Λήψης Επαγγελματικών Αποφάσεων του Τμήματος, με μια ομάδα εξειδικευμένων συμβούλων σταδιοδρομίας θα προσφέρουν στοχευμένες ομαδικές δραστηριότητες επαγγελματικού προσανατολισμού και επαγγελματικής πληροφόρησης κατάλληλα διαμορφωμένες για τις ανάγκες των μαθητών/-τριών της Α,’ Β’ και Γ’ Λυκείου του νησιού.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο Γενικό Λύκειο Κυθήρων, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022.

Στις 12 μ.μ. την ίδια ημέρα στην αίθουσα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου θα ακολουθήσει ενημέρωση των μαθητών για τις σχολές και τα τμήματα όλων των επιστημονικών πεδίων και για τις προοπτικές στην αγορά εργασίας.

Η ενημέρωση αυτή θα είναι ανοιχτή σε γονείς, κηδεμόνες και μέλη της κοινότητας