Προγράμματα-Εκδηλώσεις-Δράσεις

«Νοιάζομαι και δρω για την κοινότητα που ζω»

Στα πλαίσια της σχολικής δράσης «Νοιάζομαι και δρω για την κοινότητα που ζω» πραγματοποιήθηκε σήμερα 5 Απριλίου επίσκεψη μαθητών και μαθητριών από τις τρεις τάξεις του λυκείου μας στο γηροκομείο του Ποταμού Κυθήρων. Οι μαθητές συζήτησαν, τραγούδησαν και χόρεψαν με τους τρόφιμους και μοίρασαν κεράσματα. Σκοπός της δράσης  ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών για την Τρίτη ηλικία, η αναγνώριση ότι η σημαντικότερη προσφορά είναι η παρουσία  μας στη ζωή αυτών των ανθρώπων και η επικοινωνία μαζί τους. Η επαφή των μαθητών μαζί τους ήταν συγκινητική με πολλαπλά μηνύματα για τον εθελοντισμό, τις ανθρώπινες αξίες  και τους ουσιαστικούς στόχους στη ζωή μας.

Η μετακίνηση των μαθητών πραγματοποιήθηκε με σχολικό λεωφορείο του κυρίου Δρακάκη  κατόπιν πρότασης της σχολικής επιτροπής την οποία αποδέχτηκε προς τιμήν του χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους μαθητές. Η Διεύθυνση του ΓΕΛ Κυθήρων ,οι υπεύθυνοι καθηγητές και οι μαθητές τον ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική του χορηγία.

Ευχαριστούμε επίσης το Νοσοκομείο Κυθήρων για τη διενέργεια των rapid test προκειμένου να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια για τους ηλικιωμένους  η επίσκεψη στο γηροκομείο Κυθήρων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Σάμιο Βρεττό για την μουσική επιμέλεια των τραγουδιών και την εκπαιδευτικό Δημάκου Σοφία για τις χορευτικές πρόβες των παιδιών μας.

Από την συμμετοχή του σχολείου μας στις επετειακές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στα Κύθηρα

Σχολική γιορτή για την επανάσταση του 1821

Η φετινή γιορτή της 25ης Μαρτίου του ΓΕΛ Κυθήρων είχε κάτι διαφορετικό. Κάθε επέτειος εμπνέεται από τον επαναστατικό παλμό των αγωνιστών του 1821, ωστόσο φέτος η ίδια η έννοια της επανάστασης ήταν στο επίκεντρο της γιορτής μας. Τι είναι μια επανάσταση; Πώς την ορίζουν οι ιστορικοί; Τι μορφή της έδωσαν οι αγωνιστές, οι ηγέτες και οι άνθρωποι του πνεύματος το 19ο αι; Και πώς την αντιλαμβάνονται οι σύγχρονοί μας;

Παρακολουθήσαμε τις εργασίες μαθητών της Γ´ τάξης στο πλαίσιο ενός πολιτιστικού προγράμματος με τον τίτλο «Από το 1821 στο σήμερα: Τελικά τι είναι μια επανάσταση» που επιμελήθηκε η φιλόλογος του ΓΕΛ Κυθήρων Μαρία Πατσαρίκα.  

Ευχαριστούμε τους μαθητές που συμμετείχαν στη γιορτή: Ειρήνη Κασιμάτη, Μυρτώ Πετροχείλου, Νίκο Στρατηγό, Άννα-Μαρία Σαμίου, Ιλιριάνα Νταχρίου, Μαριάννα Λαμπροπούλου, Μαρία Πετροχείλου, Μυρτώ Πετροχείλου. Ευχαριστούμε θερμά τον πρώην μαθητή του ΓΕΛ Κυθήρων Βρεττό Σάμιο και το μαθητή της Β΄ τάξης Γιάννη Σκλάβο ­– με τη μουσική τους στόλισαν τη γιορτή μας!

Παραθέτουμε αυτούσια αποσπάσματα συνεντεύξεων με ντόπιους κατοίκους των Κυθήρων:

 «Η λογική μου λέει ότι το σωστό είναι διαμαρτυρία για το δίκιο σου, αλλά όχι σκοτωμός. Όταν όλοι είναι ενωμένοι, μαζεμένοι, θα έχει αποτέλεσμα. Συνεισφέρουμε στο να είμαστε ενωμένοι και να προσπαθούμε όλοι για το κοινό καλό. Επανάσταση πώς, μοναχοί;»

– Ε.Τ., 83 ετών

«Επαναστατικό για μένα είναι να έχεις τη δύναμη και το θάρρος της γνώμης σου, να υποστηρίζεις την άποψή σου με λογική και επιχειρήματα… Για να συμβάλει κάποιος σε αυτή την επαναστατική προσπάθεια θα πρέπει μέσα από το οικογενειακό και σχολικό του περιβάλλον να αναπτύξει γενικές γνώσεις και κριτική σκέψη. Να σταματήσει η παιδεία των νέων να είναι έτοιμη, μασημένη τροφή, γνώση μέσα σε καλούπια. Να δείχνει στα νέα παιδιά πώς να σκέφτονται, για να μπορέσουν να βρίσκουν λύσεις στα προβλήματά τους μόνα τους.»

– Δ.Π., 51 ετών

«Επαναστατική πράξη σήμερα είναι η ανιδιοτέλεια και η αγάπη. Ο πιο κατασταλτικός παράγοντας για το σκοτάδι είναι το φως. Αν όλοι προσπαθούσαμε με υπομονή, αγάπη και κατανόηση να αντιμετωπίσουμε τον κόσμο γύρω μας, ίσως ανοίγαμε πόρτες που δεν ξέραμε καν ότι υπάρχουν. Αν θες να αλλάξεις τον κόσμο, ξεκίνα πρώτα από τον εαυτό σου.»

– Δ.Τ., 24 ετών

«Πιστεύω πως επανάσταση κάνουν οι άνθρωποι για κάτι που τους δυσαρεστεί προκειμένου να αλλάξει η κατάσταση. Επαναστατικό είναι να συμμετέχει κανείς σε διαμαρτυρίες, γιατί έτσι δε μένει αμέτοχος σε όσα τον αφορούν και σε όσα δε συμφωνεί. Να ενημερώνονται οι άνθρωποι για την επικαιρότητα, σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. Να μαθαίνουν τι συμβαίνει, για τα δικαιώματά τους, έτσι ώστε να μπορούν να διεκδικούν όσα τους αναλογούν… »

– Κ.Μ., 16 ετών

«Επαναστατικό για μένα είναι να πράττεις αυτό που πιστεύεις, ακόμα κι αν το σύνολο έχει αντίθετη άποψη. Ο καθένας από εμάς μπορεί να υποστηρίζει τα πιστεύω του, αρκεί να μην καταπατεί τα πιστεύω των γύρω του…. Επίσης, όταν διαμαρτύρεσαι για κάτι που θεωρείς λάθος, είναι σημαντικό να γίνεται με ειρηνικές διαθέσεις, χωρίς βία, έτσι ώστε να μη μένουν στα μάτια των ανθρώπων οι απώλειες, οι τραυματισμοί και οι υλικές καταστροφές…»

– Κ.Π., 15 ετών

Επίσκεψη της θεωρητικής κατεύθυνσης της Γ´τάξης στο Μουσείο Οικοσήμων

Σήμερα, Παρασκευή 8 Μαρτίου, οι μαθήτριες της θεωρητικής κατεύθυνσης της Γ´ τάξης επισκέφτηκαν το Μουσείο Οικοσήμων στο Κάστρο της Χώρας. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος των Λατινικών, όποτε και συζητήσαμε μεταξύ άλλων τις ενετικές επιρροές στη γλώσσα, την αρχιτεκτονική, τα επίθετα και τα σύμβολα των οικοσήμων από τοπικές οικογένειες.

Ευχαριστούμε την κ. Κυριακή Χάρου για τη θερμή φιλοξενία.

“Πάμε Λύκειο 2024”

Σήμερα, 1η Μαρτίου, στο πλαίσιο της δράσης «Πάμε Λύκειο 2024» υποδεχτήκαμε στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του σχολείου μας, τους μαθητές και μαθήτριες της 5ης τάξης του Δημοτικού σχολείου της Χώρας μαζί με εκπαιδευτικούς τους και την διευθύντρια. Οι μικροί επιστήμονες είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν σε βασικές δεξιότητες χρήσης εργαστηριακών οργάνων, να προβληματιστούν σε θέματα που αφορούν τις έννοιες της μάζας, του όγκου, της πυκνότητας, των οξέων, βάσεων και δεικτών και να τις εφαρμόσουν σε διερευνητικές εφαρμογές. Μπόρεσαν επίσης να «ρίξουν μια ματιά» στον μαγευτικό κόσμο των μικροοργανισμών χρησιμοποιώντας μικροσκόπια και στερεοσκόπιο. Τέλος ξεναγήθηκαν από μαθητές μας στις εγκαταστάσεις και τους χώρους του σχολείου μας. Ελπίζουμε να περάσανε καλά.

«Το σχολικό περιβάλλον ως χώρος ανάπτυξης της επαγγελματικής ταυτότητας του εκπαιδευτικού»

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου μετά τη λήξη των μαθημάτων πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας δράση επιμόρφωσης του συλλόγου διδασκόντων με τίτλο «Το σχολικό περιβάλλον ως χώρος ανάπτυξης της επαγγελματικής ταυτότητας του εκπαιδευτικού», στο πλαίσιο αξιολόγησης της σχολικής μονάδας του ΓΕΛ Κυθήρων. Στο εργαστήριο συζητήθηκαν οι ρόλοι, οι αξιώσεις και διάφορα διλήμματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι εκπαιδευτικοί στην καθημερινότητα του σχολείου. Ευχαριστούμε θερμά την Επίκουρη Καθηγήτρια του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ κ. Σαρακινιώτη Αντιγόνη για τη διάλεξη και το υλικό που μας παρείχε, και τη δυνατότητα να αναστοχαστούμε συνεργατικά πάνω στο θέμα της συγκρότησης της επαγγελματικής μας ταυτότητας.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κύθηρα: Ιστορίες που χτίζουν γέφυρες

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά, κ. Διονύσιος Αναστασόπουλος, σε συνεργασία με τους Συμβούλους
Εκπαίδευσης του 6ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής και τον Δήμο Κυθήρων, πλαισιώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα
«Κύθηρα: Ιστορίες που χτίζουν γέφυρες» και διοργανώνει ενημερωτικές και επιμορφωτικές συναντήσεις
από τις 13 ως και τις 15 Νοεμβρίου 2023, στο Πολιτιστικό Κέντρο Φρατσίων στα Κύθηρα και στο
Γυμνάσιο-Λύκειο Κυθήρων.
Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Project Κύθηρα: Ιστορίες που χτίζουν γέφυρες» αποτελεί
μία βιογραφική προσέγγιση της μεταναστευτικής ιστορίας, μια διαγενεακή και διαπολιτισμική έρευνα της
ιστορίας της μετανάστευσης των Κυθηρίων και των Αντικυθηρίων. Σκοπό έχει να συγκροτήσει ένα αρχείο
μνήμης, τιμώντας τους ανθρώπους εκείνους, οι οποίοι ξεκινώντας από τα Κύθηρα με διαφορετικά όνειρα
και κάτω από διαφορετικές συνθήκες, πήραν μέρος στο δύσκολο ταξίδι της μετανάστευσης. Κάποιοι
επέστρεψαν, κάποιοι έμειναν για πάντα στη νέα πατρίδα, όμως όλοι έχουν να αφηγηθούν μια ιστορία. Οι
προσωπικές αυτές ιστορίες θα αναδυθούν στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος και θα γίνουν η
αφετηρία, προκειμένου οι μαθητές να συμμετέχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες για την ανάδειξη
της κριτικής κοινωνικής σκέψης, κύριου γνωρίσματος ενός ενεργού πολίτη, καθώς και τη διαμόρφωση
ιστορικής συνείδησης.

Συνημμένο-χωρίς-τίτλο-00831

Επέτειος του “ΟΧΙ”

Το σχολείο μας συμμετείχε ενεργά στις εκδηλώσεις στην πλατεία της Χώρας για τον εορτασμό της επετείου του “ΟΧΙ”

Δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Η 10η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, εκπαιδευτικοί του Γενικού Λυκείου Κυθήρων πραγματοποίησαν δράσεις με τους μαθητές και τις μαθήτριες των τριών τάξεων του λυκείου μας. Αυτές περιλάμβαναν παρουσιάσεις με τα αποτελέσματα σχετικών ερευνών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαστάσεις της ψυχικής υγείας και πώς αυτές επηρεάζουν διάφορες κοινωνικές και ηλικιακές ομάδες και προβολές ντοκιμαντέρ και ταινιών. 

Οι μαθητές μας ανταποκρίθηκαν με ενδιαφέρον και καίριες επισημάνσεις πάνω σε θέματα ψυχικής υγείας: από τις συνέπειες της αλόγιστης χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τους κινδύνους εσωστρέφειας και απομόνωσης που μπορεί αυτή να προκαλέσει, τη σύνδεση της σωματικής άσκησης και της ψυχικής υγείας, μέχρι και τις ψυχοσωματικές συνέπειες της πανδημίας Covid 19. Τους ευχαριστούμε!

Άσκηση ετοιμότητας για περίπτωση σεισμού

Την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το συστεγαζόμενο Γυμνάσιο Κυθήρων με επιτυχία άσκηση ετοιμότητας για περίπτωση σεισμού.

10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023

Στο πλαίσιο της 10ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2023 και με κοινό σύνθημα: «Η Κίνηση δίνει Ζωή» πραγματοποιήθηκαν σήμερα με κέφι και μεγάλη επιτυχία στο σχολείο αθλητικές δράσεις και δραστηριότητες που οργάνωσε ο αγαπητός τοις πάσι καθηγητής Φυσικής Αγωγής Δημήτρης Ανδρικόπουλος.

Εκκλησιασμός στην Ιερά Μονή Μυρτιδίων

Έγινε σήμερα, 25 Σεπτεμβρίου 2023, εκκλησιασμός του σχολείου μας και άλλων σχολείων του νησιού στην Ιερά Μονή Μυρτιδίων, επ’ ευκαιρία της χθεσινής εορτής της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης και της παρουσίας των  κειμηλίων των Τίμιων Δώρων των Μάγων στη Μονή.

«Συλλογή και προώθηση πλαστικών καπακιών για αγορά αναπηρικού αμαξιδίου»

Την Τετάρτη, 14/6/2023, στο πλαίσιο της δράσης του ΓΕΛ Κυθήρων, «Συλλογή και προώθηση πλαστικών καπακιών για αγορά αναπηρικού αμαξιδίου», μια αντιπροσωπεία μαθητών της Α΄ και Β΄ Λυκείου με τις εκπαιδευτικούς της δράσης, Χρ. Γαλανοπούλου και Φ. Μήτσιου, παρέδωσε μια μεγάλη ποσότητα καπακιών στην κυρία Λία Μεγαλοκονόμου, η οποία θα τα προωθήσει για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου. Τα καπάκια συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς από τους/τις μαθητές/-τριες και τους/τις εκπαιδευτικούς του ΓΕΛ με τη συνδρομή και των μαθητών/-τριων και εκπαιδευτικών του Γυμνασίου αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Ευελπιστούμε η δράση αυτή να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά και να ευαισθητοποιηθούν και να συνδράμουν σ’ αυτό το έργο της σχολικής κοινότητας περισσότεροι φορείς της τοπικής κοινωνίας.

Γιορτή αποφοίτησης 2023

Χθες, Πέμπτη 15 Ιουνίου, στο προαύλιό μας πραγματοποιήθηκε η γιορτή αποφοίτησης των παιδιών μας, πλούσια σε δρώμενα, κυρίως όμως φορτισμένη με συναισθήματα. Την γιορτή οργάνωσαν οι καθηγήτριες Χ. Γαλανοπούλου και Φ. Μήτσιου.

Εγκαίνια της έκθεσης «Παντού Εκκλησίες!»

Με μεγάλη επιτυχία έγιναν χθες (27-5-2023) τα εγκαίνια της έκθεσης με υλικό σχετικό με την δράση του σχολείου «Παντού Εκκλησίες!».

Πρόσκληση στην έκθεση: «Παντού Εκκλησίες!»

Πρόσκληση-Παντού-Εκκλησίες

Διδακτική Επίσκεψη στο πλαίσιο της δράσης

«Προστασία του φυσικού  περιβάλλοντος από τις πυρκαγιές»

Την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 και στα πλαίσια της σχολικής δράσης «Προστασία του φυσικού  περιβάλλοντος από τις πυρκαγιές» πραγματοποιήθηκε Διδακτική Επίσκεψη των μαθητών της Α και Β τάξης του ΓΕΛ Κυθήρων στο δάσος της περιοχής του Ποταμού Κυθήρων. Οι μαθητές ενημερώθηκαν από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με επικεφαλής τον κύριο Φουντουλάκη για την δασοπυρόσβεση και τη σπουδαιότητα της ενεργού συμμετοχής όλων των πολιτών στην πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών και  στη συνέχεια περιηγήθηκαν  σε μονοπάτι της περιοχής Τριφυλλιάνικα από τον κύριο Κορωναίο Παύλο. Την οργάνωση της διδακτικής επίσκεψης επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί της δράσης  Μήτσιου Φωτεινή, Γαλανοπούλου Χριστίνα και Γίδαρης Κωνσταντίνος.

Δράση “Πάμε Λύκειο”

Σήμερα, στα πλαίσια της δράσης του σχολείου μας «Πάμε Λύκειο» , είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε τα υπέροχα παιδιά του Δηλαβέρειου Δημοτικού Σχολείου Ποταμού με την δασκάλα τους και την διευθύντριά τους.

Οι μικροί επιστήμονες είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια πρώτη εξοικείωση με τον χώρο και τα όργανα του Σχολικού μας Εργαστηρίου και να εφαρμόσουν διερευνητικές διαδικασίες και να προβληματιστούν σε θέματα όπως μέτρηση μάζας και όγκου, οξέων, βάσεων και δεικτών και κάποιες από τις δυνατότητες μικροσκοπίου και στερεοσκοπίου.

Ελπίζουμε ότι περάσανε καλά και ευχόμαστε καλήν αντάμωση…

Παρουσίαση του ψηφιακού εκπαιδευτικού παιχνιδιού INGAME στο Λύκειο Κυθήρων

Την Τρίτη 4 Απριλίου 2023, στο Γενικό Λύκειο Κυθήρων, πραγματοποιήθηκε μια ενημερωτική παρουσίαση του Ευρωπαϊκού προγράμματος ΙΝGAME για δύο διδακτικές ώρες στους μαθητές και στις μαθήτριες της Τρίτης Λυκείου.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Εrasmus plus και έχει στόχο την απόκτηση δεξιοτήτων των νέων μέσω εκπαιδευτικών ψηφιακών παιχνιδιών. Η παρουσίαση έγινε από την Δρ. Μαρία Κυριακίδου, ερευνήτρια του INGAME εκ μέρους του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ανατόλια σε δεκαοκτώ μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου, και σε συνεργασία με τις καθηγήτριες του λυκείου Αλεξάνδρα Σταυροπούλου και Μαρία Πατσαρίκα.

Μετά τη γενική παρουσίαση του προγράμματος και του παιχνιδιού που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο αυτό, τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και έκαναν μια δραστηριότητα σχετική με τον κοινωνικό αποκλεισμό, ενδυναμώνοντας τις επικοινωνιακές και συνεργατικές δεξιότητές τους. Η δραστηριότητα αυτή μαζί με πολλές άλλες συμπεριλαμβάνεται στο εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος. Για περισσότερες πληροφορίες: https://ingame.erasmus.site/

“Μίλα Τώρα»

Συμμετοχή της Β΄ τάξης του σχολείου μας στην 10η Σχολική Εκστρατεία Ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμό “Μίλα Τώρα» που διοργανώνει το «Χαμόγελου του Παιδιού

«Η Επιστήμη της Αστρονομίας διαμέσου των αιώνων»

Τα παιδιά της Α΄ και Β΄ τάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν σήμερα την πολύ ενδιαφέρουσα κοινή εκδήλωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών & του Δήμου Κυθήρων με τίτλο «Η Επιστήμη της Αστρονομίας διαμέσου των αιώνων». Οι ομιλητές ανέπτυξαν τα θέματά τους με σαφήνεια, με απλότητα και μέσα στον προκαθορισμένο χρόνο, με αποτέλεσμα να κρατηθεί το ενδιαφέρον του μαθητικού κοινού αμείωτο μέχρι το τέλος.

Μπράβο σε όλους!

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Κρήτης πάει

ή μάλλον …ήρθε στο Λύκειο Κυθήρων!

Στο πλαίσιο της δράσης «Το μουσείο πάει σχολείο»,  επιστήμονες από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Κρήτης επισκέφτηκαν το Λύκειο Κυθήρων και πραγματοποίησαν με την ενεργή συμμετοχή των μαθητών εκπαιδευτικά προγράμματα με σημείο αναφοράς τις φυσικές επιστήμες που σχετίζονται με το περιβάλλον.

Βιοποικιλότητα, εξέλιξη και φυλογένεση στο Αρχιπέλαγος του Αιγαίου, αναπαραγωγή ζωικών οργανισμών και παρατήρηση τους στο στερεοσκόπιο!!

Το απολαύσαμε όλοι! Ευχαριστούμε πολύ την Ιάσμη , τη Σταυρούλα και τη Ζωή!

Ο 83ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ»

στο σχολείο μας

Για τον σημερινό 83ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ», λειτούργησε στο σχολείο μας εξεταστικό κέντρο, όπου εξετάστηκαν μαθητές και μαθήτριές μας εθελοντικά. Την διοργάνωση και λειτουργία του εξεταστικού κέντρου ανέλαβε ο μαθηματικός του σχολείου μας Νεκτάριος Ντεγιαννάκης συνεπεικουρούμενος από συναδέλφους του.

Ομαδικές Δραστηριότητες Επαγγελματικού Προσανατολισμού

και Επαγγελματικής Πληροφόρησης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας σήμερα, Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022, τα προγραμματισμένα Εργαστήρια Συμβουλευτικής Επιστήμης και Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠαιΤΔε) της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από ομάδα εξειδικευμένων συμβούλων σταδιοδρομίας με επικεφαλής την Κατερίνα Αργυροπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Λήψης Επαγγελματικών Αποφάσεων του Τμήματος. Έγινε επίσης και ενημέρωση των μαθητών για τις σχολές και τα τμήματα όλων των επιστημονικών πεδίων και για τις προοπτικές στην αγορά εργασίας που έγινε στην αίθουσα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου.

Η επιτυχία αδιάψευστα επιβεβαιώνεται από την υπομονή που έκαναν τα παιδιά μας κατά την πολύωρη αυτή δράση και την πληθώρα των ερωτήσεων που τέθηκαν κατά την ενημέρωση.

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων

Η Β´ τάξη του σχολείου μας στις 17 Μαΐου 2022, επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης «Η πολιτιστική κληρονομιά των Κυθήρων ως πηγή τοπικής μνήμης και ιστορίας». Θερμές ευχαριστίες στον κ. Θεόδωρο Κουκούλη και στον κ. Νίκο Κομηνό για την υποδοχή τους και για τις γνώσεις που μοιράστηκαν μαζί μας!

Σχολική γιορτή για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Οι σχολικές γιορτές για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για πολλούς λόγους είναι ξεχωριστές και η δική μας με κανένα τρόπο δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Την επιμελήθηκαν με ιδιαίτερη ευαισθησία οι εκπαιδευτικοί Γίδαρης Κώστας και Μήτσιου Φωτεινή.

“Η πολιτιστική Κληρονομιά των Κυθήρων ως πηγή τοπικής ιστορίας και μνήμης”

Επίσκεψη της Β΄ τάξης του ΓΕΛ Κυθήρων στο κάστρο της Χώρας, στο πλαίσιο της δράσης «Η πολιτιστική κληρονομιά των Κυθήρων ως πηγή τοπικής ιστορίας και μνήμης».

Υπεύθυνοι καθηγητές  για την δράση οι καθηγητές Μαρία Πατσαρίκα και Νεκτάριος Ντεγιαννάκης.

Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ξενάγηση και παρουσίαση της ιστορίας του κάστρου έγινε από την ακούραστη κ. Ελένη Χάρου την οποία ευχαριστούμε θερμά.

Συμμετοχή της κινηματογραφικής μας ομάδας σε διεθνές project

Σε εξέλιξη πρόκληση για την φρεσκότατη και ολιγομελή κινηματογραφική μας ομάδα. Συμμετέχει σε project συνεργασίας της FreshFilms με (επίσης ολιγομελείς) ομάδες νέων 15-18 ετών της Ιρλανδίας και της Κροατίας.

Η κάθε ομάδα καλείται να τραβήξει πλάνα για μια το πολύ επτάλεπτη ταινία με κεντρικό θέμα: «Island Community» (κυριολεκτικά ή μεταφορικά) εντός επτά ημερών!!! Τα πλάνα τα δίνει σε μια από της άλλες ομάδες να τα μοντάρει (και πάλι σε επτά μέρες) και παίρνει πλάνα άλλης ομάδας να κάνει το ίδιο. Την Παρασκευή έγινε τηλεδιάσκεψη με τους οργανωτές και τις άλλες ομάδες.

Χθες Σάββατο, σε τρίωρη συνάντηση συμφωνήθηκε ο σκελετός του σεναρίου και καταγράφηκαν ιδέες. Με βάση τις σημειώσεις σήμερα οι κινηματογραφιστές γράφουν (ο καθένας χωριστά) σκηνές για να μπουν στο μίξερ…

Στήριγμα και ψυχή της ομάδας ο αμετανόητος Γιώργος Διδυμιώτης.

Για ακόμη μια φορά τον ευχαριστούμε για την ανεκτίμητη προσφορά του στα παιδιά μας.