Επίσκεψη μαθητών και μαθητριών στο γηροκομείο του Ποταμού Κυθήρων

Στα πλαίσια της σχολικής δράσης «Νοιάζομαι και δρω για την κοινότητα που ζω» πραγματοποιήθηκε σήμερα 5 Απριλίου επίσκεψη μαθητών και μαθητριών από τις τρεις τάξεις του λυκείου μας στο γηροκομείο του Ποταμού Κυθήρων. Οι μαθητές συζήτησαν, τραγούδησαν και χόρεψαν με τους τρόφιμους και μοίρασαν κεράσματα. Σκοπός της δράσης  ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών για την Τρίτη ηλικία, η αναγνώριση ότι η σημαντικότερη προσφορά είναι η παρουσία  μας στη ζωή αυτών των ανθρώπων και η επικοινωνία μαζί τους. Η επαφή των μαθητών μαζί τους ήταν συγκινητική με πολλαπλά μηνύματα για τον εθελοντισμό, τις ανθρώπινες αξίες  και τους ουσιαστικούς στόχους στη ζωή μας.

Η μετακίνηση των μαθητών πραγματοποιήθηκε με σχολικό λεωφορείο του κυρίου Δρακάκη  κατόπιν πρότασης της σχολικής επιτροπής την οποία αποδέχτηκε προς τιμήν του χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους μαθητές. Η Διεύθυνση του ΓΕΛ Κυθήρων ,οι υπεύθυνοι καθηγητές και οι μαθητές τον ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική του χορηγία.

Ευχαριστούμε επίσης το Νοσοκομείο Κυθήρων για τη διενέργεια των rapid test προκειμένου να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια για τους ηλικιωμένους  η επίσκεψη στο γηροκομείο Κυθήρων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Σάμιο Βρεττό για την μουσική επιμέλεια των τραγουδιών και την εκπαιδευτικό Δημάκου Σοφία για τις χορευτικές πρόβες των παιδιών μας.